Sama retsepti järgi võib valmistada ka timpnarmikuid.
1,5 l kukeseeni või timpnarmikuid
3 dl vett
1 tl jämedat soola
1,5 dl õunaäädikat
0,5 dl mett
0,5 dl suhkrut
1 sibul
1 sl roseepipart
Kasuta puhtaid väiksemaid kukeseeni või timpnarmikuid, suuremad seened võid tükeldada. Koori sibul, lõika ratasteks.
Kuumuta seened soolaga maitsestatud vees keemiseni, siis kurna seened ja pane 2 dl seenekeeduvett marinaadi jaoks kõrvale.
Pane 2 dl seenekeeduvett potti, lisa sinna ülejäänud ained, seened ja sibularattad. Kuumuta uuesti keemiseni.
Tõsta steriliseeritud purgi sisse. Purki võid lisada ka väikese mustasõstra- või kirsilehe.
Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mesised kukeseened
Sama retsepti järgi võib valmistada ka timpnarmikuid.