Mesised kukeseened

Sama retsepti järgi võib valmistada ka timpnarmikuid.

Kogus
0,5 liitrit
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,5 l kukeseeni või timpnarmikuid

3 dl vett

1 tl jämedat soola

1,5 dl õunaäädikat

0,5 dl mett

0,5 dl suhkrut

1 sibul

1 sl roseepipart

Valmistamine

Kasuta puhtaid väiksemaid kukeseeni või timpnarmikuid, suuremad seened võid tükeldada. Koori sibul, lõika ratasteks. 

Kuumuta seened soolaga maitsestatud vees keemiseni, siis kurna seened ja pane 2 dl seenekeeduvett marinaadi jaoks kõrvale. 

Pane 2 dl seenekeeduvett potti, lisa sinna ülejäänud ained, seened ja sibularattad. Kuumuta uuesti keemiseni.

Tõsta steriliseeritud purgi sisse. Purki võid lisada ka väikese mustasõstra- või kirsilehe. 

Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR