Ahjupannkook tavariisikate ja spinatiga

Tavariisikas on üks levinumaid söögiseeni nii Eestis kui ka Soomes. Kupata kindasti enne tarvitamist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Munasegu:

2 muna

5 dl piima

2,5 dl nisujahu

0,5 tl soola

2 sl õli või sulatatud võid

Seenetäidis:

0,5 l tavariisikaid või muid (kupatatud) riisikaid

100 g värsket spinatit

1 sl õli

100 g fetajuustu

Lisaks:

200 g hapukoort

0,5 punast sibulat

2 sl hakitud murulauku

1-2 sl hakitud peterselli

musta pipart

Valmistamine

Löö munad kaussi, klopi kahvliga või vispliga lahti. Lisa 1/2 piimast, siis lisa jahu ja sool ja sega ühtlaseks. Siis lisa ülejäänud piim ning õli/või. Lase segul maitsestuda. 

Puhasta seened, tükelda. Kupata seeni keevas vees umbes 5 minutit. Kurna. 

Eemalda vajadusel spinatilehtedelt rootsud. 

Kuumuta pannil õli, lisa seened ja spinat ja kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud ja spinatilehed on pehmed 

Kalla pannkoogitainas kuue võitatud portsjonvormi sisse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota üeale seene-spinatisegu, puista peale fetajuustutükikesi. 

Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-30 minutit.

Kõrvale paku ürtide ja hakitud sibulaga maitsestatud hapukoort. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR