2 muna
5 dl piima
2,5 dl nisujahu
0,5 tl soola
2 sl õli või sulatatud võid
Seenetäidis:0,5 l tavariisikaid või muid (kupatatud) riisikaid
100 g värsket spinatit
1 sl õli
100 g fetajuustu
Lisaks:200 g hapukoort
0,5 punast sibulat
2 sl hakitud murulauku
1-2 sl hakitud peterselli
Löö munad kaussi, klopi kahvliga või vispliga lahti. Lisa 1/2 piimast, siis lisa jahu ja sool ja sega ühtlaseks. Siis lisa ülejäänud piim ning õli/või. Lase segul maitsestuda.
Puhasta seened, tükelda. Kupata seeni keevas vees umbes 5 minutit. Kurna.
Eemalda vajadusel spinatilehtedelt rootsud.
Kuumuta pannil õli, lisa seened ja spinat ja kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud ja spinatilehed on pehmed
Kalla pannkoogitainas kuue võitatud portsjonvormi sisse või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota üeale seene-spinatisegu, puista peale fetajuustutükikesi.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-30 minutit.
Kõrvale paku ürtide ja hakitud sibulaga maitsestatud hapukoort.
Retsept siit.
Ahjupannkook tavariisikate ja spinatiga
Tavariisikas on üks levinumaid söögiseeni nii Eestis kui ka Soomes. Kupata kindasti enne tarvitamist.