3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 dl värskeid kamperriisikaid
1-2 sl fariinsuhkrut
2-2,5 želatiinilehte
1 tl vanillipastat või -pulbrit
Šokolaadikaste:1,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
0,5 sl glükoosisiirupit soovi korral
100 g head 70% tumedat šokolaadi
Karamelliseeritud seened:2 dl suhkrut
2 dl vett
1 dl värskeid kamperriisikaid
Valmista esmalt panna cotta. Pane puhastatud seened ja vahukoor potti, kuumuta keemiseni, keera tuli kinni ja siis lase segul pool tundi tõmmata. Siis kalla läbi sõela, vedelik hoia alles!
Pane želatiinilehed külma vette pehmenema 5 minutiks.
Kuumuta rõõsk koor uuesti peaaegu keemiseni, siis tõsta tulelt. Pigista želatiinilehed kuivemaks, siis sega kuuma koore hulka, kuni need sulavad. Maitsesta suhkru ja vanilliga. Fariinsuhkur annab magusa maitse, nii et võid seda ka vähem lisada.
Kalla portsjonvormidesse/magustoidupokaalidesse, tõsta külmkappi tarretuma.
Siis karamelliseeri seened. Pane vesi ja suhkur potti, kuumuta keemiseni ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa seened ja keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni seened läbi kumavad. Võta seened kurnlusikaga välja ja tõsta küpsetuspaberilehele tahenema.
Šokolaadikastme jaoks mõõda ained potti ja kuumuta segades, kuni šokolaad on sulanud.
Serveerimiseks kummuta panna cotta alusele, nirista peale šokolaadikastet ja kaunista karamelliseeritud seentega.
Retsept siit. Kamperriisikapilt: Merilin Rosenberg
Kamperriisika panna cotta
Põnev dessert värskete kamperriisikatega.