600 g lihakuubikuid - sh
lambaliha või veiseliha või sealiha
1 l lehter-kukeseeni
2 sibulat
3 sl võid
2 tl musta pipra teri
paar salveioksa
0,5 l lihapuljongit
2 dl pärlsibulaid
Tõsta lihakuubikud paar tundi varem toasooja.
Puhasta seened, siis pane kuivale kuumale pannile ja prae, kuni seentest eralduv vedelik aurustub.
Lisa pannile või, seejärel hakitud sibul ja küüslauk. Hauta, kuni sibul pehmeneb, siis kalla seened ja sibulad ahjupotti.
Lisa pannile veidi võid, siis pruunista lihakuubikud jaokaupa ümberringi. Lisa potti.
Lisa potti loorberilehed, pipraterad ja salvei.
Kalla puljong praepannile ning kuumuta segades, et kõik maitsed pannilt kätte saada. Kalla potti. Lisa potti ka pärlsibulad.
Kuumuta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Siis alanda kuumust ja küpseta 150-kraadises ahjus 1-2 tundi. Maitse, vajadusel lisa soola.
Serveeri nt ahjus küpsetatud pastinaagiga.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas kollakaid kukeseeni ja pärlsibulate asemel šalottsibulaid.
Lihahautis lehter-kukeseentega
Kõige parem on siin kasutada Soomes armastatud veise-, sea- ja lambalihakuubikute segu (karjalanpaistilihat).