Pappardelle lehter-kukeseentega

Hilissuvine või sügisene seeneroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g lehter-kukeseeni (u 0,75 l)

1 sibul (u 100 g)

1 sl võid

2 sl nisujahu

4 dl köögiviljapuljongit

1-2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja musta pipart

0,25 dl värsket tüümiani või peterselli

300 g pappardelle laiu lintnuudleid

parmesani juustu

Valmistamine

Puhasta ja tükelda seened. Haki sibul. 

Kuumuta seeni kuival kuumal pannil, kuni neist eraldunud vedelik on enam-vähem aurustunud. Lisa või ja sibul ning prae, kuni sibul muutub klaasjaks. 

Puista peale nisujahu, sega läbi. Siis sega juurde köögiviljapuljong ning lase paar minutit podiseda.

Lisa rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga ning kuumuta keemiseni. 

Samal ajal keeda pappardelle soolaga maitsestatud vees (1 tl soola 1 l vee kohta). Kurna, sega ettevaatlikult kastme hulka - või siis vastupidi. Kui kaste kuiv tundub, lisa kulbitäis pastakeetmisvett. 

Timmi maitse parajaks, lisa hakitud maitseroheline ning soovi korral puista peale riivitud parmesani. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR