Retsepti lisamiseks peate sisse logima!
Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

Wiener Backhendl

Wiener Backhendl on traditsiooniline praetud paneeritud kanaroog Austriast. Austria pealinnas Viinis serveeriti sellisel moel valmistatud kana juba 18. sajandil!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 noort kana

250 g nisujahu

2 muna

soola

1 sl õli

300 g riivsaia

praadimiseks õli

Garneering:

hakitud värsket peterselli

1 sektoriteks lõigatud sidrun

Valmistamine

Puhasta ja lõika kanad neljaks (arvesta pool kana sööja kohta). Veereta jahus, kasta muna-õli-soola segusse ja suru riivsaiasse. Prae kuumas õlis kuldpruuniks ja küpseks.

Kohe peale praadimist nõruta köögipaberil liigsest rasvast.

Garneeri petersellioksa ja sidruniveerandiga.

Juurde paku rohelist salatit või värske hakitud tilli ja jahvatatud valge pipraga maitsestatud kurgi-hapukooresalatit.

Joogisoovitus: kuiv valge Austria vein

Loe veel:

Retsept on pärit raamatust "Austria - culinary tour" (Backhendl)

LISA KOMMENTAAR