Marineeritud veisekeel

Argentiina jõululaual on "Lengua a la Vinagreta" traditsiooniline külm eelroog.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 veisekeel

1 l maisiõli või päevalilleõli

1 küüslauk

100 g peterselli

2 dl õunaäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda keelt 2 sl soolaga maitsestatud vees u 4 h, kuni liha on täiesti pehme. Loputa külma veega, eemalda nahk ja rasv ning aseta külma.

Haki petersell ja puhastatud küüslauk peeneks ning aseta koos äädika, soola ja pipraga kaussi. Sega läbi, et sool lahustuks. Hakka valama hulka õli, samal ajal ülejäänud segu kergelt vahustades.

Lõika keel õhukesteks viiludeks, kata marinaadiga ja aseta vähemalt ööpäevaks külma.

Serveeri kvaliteetse saia ja hakitud peterselliga.

Loe veel:

Retsepti jagas Eestis elav Simon Deriv siin. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR