Grillitud picanha

Loe picanha kohta lähemalt Nami-Nami sõnastikust.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg picanha (veiselihatükk)

soola ja musta pipart

Kuiv segu:

2 sl meresoola

1 sl purustatud musta pipart

2 sl sinepipulbrit

1 tl riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Võta picanha vähemalt tund-kaks enne valmistamist külmkapist toasooja.

Sega kuivmarinaadi ained (sool, pipar, sinepipulber ja muskaat) omavahel. 

Kuumuta BBQ/grill. 

Lõika terava noaga picanha rasvakiht triibuliseks, patsuta köögipaberiga kuivemaks. Hõõru sisse kuivmarinaad - nii rasva poolele kui ka ümberringi. Lase 5-10 minutit maitsestuda. 

Aseta picanha grillile otse süte kohale, rasvakiht allpool. Küpseta süte kohal, kuni rasv kenasti pruunistub (vajadusel liiguta veidi, kui rasv kärssama kipub). Pööra liha aeg-ajalt, et see pruunistuks ümberringi ühtlaselt. 

Kui liha on ümberringi kenasti pruunistunud, aga seest veel toores, tõsta see tulelt ja lase 10 minutit puhata. 

Siis lõika liha pikikiudu 2,5 cm paksusteks steikideks. Puista steikidele veidi soola ja grilli nüüd nagu tavalisi steike mõlemalt poolt (medium-rare on poolküps on ideaalne). 

Kui steigid on grillitud, siis tõsta tulelt, lase hetk puhata ja siis lõika ristikiudu ilusti viiludeks. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR