1,5 kg picanha (veiselihatükk)
soola ja musta pipart
Kuiv segu:2 sl meresoola
1 sl purustatud musta pipart
2 sl sinepipulbrit
1 tl riivitud muskaatpähklit
Võta picanha vähemalt tund-kaks enne valmistamist külmkapist toasooja.
Sega kuivmarinaadi ained (sool, pipar, sinepipulber ja muskaat) omavahel.
Kuumuta BBQ/grill.
Lõika terava noaga picanha rasvakiht triibuliseks, patsuta köögipaberiga kuivemaks. Hõõru sisse kuivmarinaad - nii rasva poolele kui ka ümberringi. Lase 5-10 minutit maitsestuda.
Aseta picanha grillile otse süte kohale, rasvakiht allpool. Küpseta süte kohal, kuni rasv kenasti pruunistub (vajadusel liiguta veidi, kui rasv kärssama kipub). Pööra liha aeg-ajalt, et see pruunistuks ümberringi ühtlaselt.
Kui liha on ümberringi kenasti pruunistunud, aga seest veel toores, tõsta see tulelt ja lase 10 minutit puhata.
Siis lõika liha pikikiudu 2,5 cm paksusteks steikideks. Puista steikidele veidi soola ja grilli nüüd nagu tavalisi steike mõlemalt poolt (medium-rare on poolküps on ideaalne).
Kui steigid on grillitud, siis tõsta tulelt, lase hetk puhata ja siis lõika ristikiudu ilusti viiludeks.
Retsept siit.
Grillitud picanha
Loe picanha kohta lähemalt Nami-Nami sõnastikust.