Spagetikõrvitsakotletid

Pannil praetud soolased kõrvitsakotletid tehakse ahjus küpsetatud spagetikõrvitsast. Serveeri spinati, harissa ja pošeeritud munaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

u 1,3 kg kaaluv spagetikõrvits

oliiviõli

soola ja musta pipart

2 suurt küüslauguküünt

0,75 tl koriandriseemneid

2 sl peenelt hakitud murulauku

1 suur muna

6 sl (pruuni) riisijahu

4 sl magusat valget riisijahu (mochiko)

2 sl tapiokitärklist

0,8 dl riivitud parmesani juustu

praadimiseks päevalilleõli või ghee'd

Serveerimiseks:

1 sl riisiäädikat vm maheda maitsega äädikat

4 muna (L)

2,5 dl värskeid spinatilehti

paar peotäit koriandrilehti

2-3 sl head harissa pastat

Valmistamine

Rösti esmalt spagetikõrvits. Kuumuta ahi 180ºC. Lõika spagetikõrvits pikuti pooleks, eemalda seemned. Maitsesta kõrvitsa lõikepind soola-pipraga, siis aseta kergelt õlitatud ahjupannile, lõikepind all. Iga kõrvitsapooliku alla aseta ka kooritud küüslauguküüs. 

Küpseta umbes 30 minutit või kuni kõrvits kergesti "spagettideks" laguneb. Lase jahtuda.

Siis kaabi kahvli abil spagetikõrvitsa sisu kaussi - siin retseptis läheb vaja u 7,5 dl kõrvitsasegu (kui on rohkem, kasuta teistes retseptides). 

Aseta kõrvitsasegu puhtale käterätikule, keera rulli ja pigista võimalikult palju vedelikku välja. (Seda võid ka sõelal teha - lase nõrguda, siis suru võimalikult kuivaks). 

Rösti koriandriseemneid väikesel kuival pannil mõõdukalt kuumusel 1-2 minutit. Siis lase jahtuda ja jahvata või peenesta uhmris. 

Tambi suures kausis röstitud küüslauguküüned katki (need 2 tk, mis koos kõrvitsaga ahjus olid). Siis vispelda juurde muna. Lisa kõrvitsaribad, murulauk, jahvatatud koriander, jahud, riivitud parmesan ja u 0,5 tl soola. Sega korralikult läbi - segu peaks olema veidi märg ja kleepuv. Kui segu on liiga märk, lisa veel vähehaaval pruuni riisi jahu. 

Prae kotletid:

Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, siis lisa nii palju selitatud võid või rapsiõli, et panni põhi oleks kergelt õline. Siis lisa kotletisegu pannile (üheks portsuks arvesta umbes 60 ml ehk 4 sl), jättes kotlettide vahele piisavalt ruumi. Vajuta kotletid lapikuks, siis prae 4-5 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni kotletid on kuldsed ja läbinisti küpsed. 

Pošeeri munad (juhised leiad siit; lisa keeduvette ka veidi äädikat).

Serveerimine:

Määri igale kotletile veidi harissa-pastat, siis väike peotäis spinati- ja koriandrilehti ja peale pošeeritud munad. Nirista peale oliiviõli, siis hakitud murulauku, jahvata veskist peale musta pipart ja puista peale mõned soolahelbed. 

Serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka tavalist nisujahu kotletitainas, võta u 1,8 dl. 
  • Võid kasutada ka sobivat gluteenivaba jahusegu. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR