2 porrut
3 sl rapsiõli
2-3 suurt kartulit
1 sl mahedat karripulbrit
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
0,5 kaneelikoort
1 tl tamarindipastat
1 tl soolahelbeid
400 g purk konservitud purustatud tomateid
400 g kookospiima (või 4 sl kookospiimapulbrit + 400 ml vett)
8 suurt (keedetud) muna
Serveerimiseks:keedetud basmatiriisi
Pese porru, lõika u 1 cm viiludeks. Haki küüslauk peeneks. Koori kartulid ja lõika 2 cm kuubikuteks.
Kuumuta vokis või praepannil õli. Lisa porru ja küüslauk ja hauta tasasel tulel u 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porru on pehme.
Lisa kartulikuubikud ja prae segades veel umbes 10 minutit, kuni porru hakkab kergelt pruunistuma.
Lisa karripulber, kollajuur, tamarindipasta ja kaneelikoor, kuumuta minut aega.
Lisa purustatud tomatid, kookospiim ja sool. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit või kuni kartulid on pehmed. (Kui soovid mahlakamat/rohkem kastet, siis kata pann poole hautamise ajal kaanega).
Samal ajal keeda munad - arvesta keetmisajaks u 8 minutit. Siis jahuta külma vee all ja koori. Lisa karrihautisele ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri basmatiriisi ja mangotšatniga.
Retsept siit.
Muna-köögiviljakarri
Selles mahedamaitselises karriroas on keedumunad, porru ja kartulid. Sobib ka veganitele.