Muna-köögiviljakarri

Selles mahedamaitselises karriroas on keedumunad, porru ja kartulid. Sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 porrut

2 küüslauguküünt

3 sl rapsiõli

2-3 suurt kartulit

1 sl mahedat karripulbrit

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5 kaneelikoort

1 tl tamarindipastat

1 tl soolahelbeid

400 g purk konservitud purustatud tomateid

400 g kookospiima (või 4 sl kookospiimapulbrit + 400 ml vett)

8 suurt (keedetud) muna

Serveerimiseks:

keedetud basmatiriisi

mangotšatnit

Valmistamine

Pese porru, lõika u 1 cm viiludeks. Haki küüslauk peeneks. Koori kartulid ja lõika 2 cm kuubikuteks. 

Kuumuta vokis või praepannil õli. Lisa porru ja küüslauk ja hauta tasasel tulel u 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porru on pehme. 

Lisa kartulikuubikud ja prae segades veel umbes 10 minutit, kuni porru hakkab kergelt pruunistuma. 

Lisa karripulber, kollajuur, tamarindipasta ja kaneelikoor, kuumuta minut aega. 

Lisa purustatud tomatid, kookospiim ja sool. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit või kuni kartulid on pehmed. (Kui soovid mahlakamat/rohkem kastet, siis kata pann poole hautamise ajal kaanega). 

Samal ajal keeda munad - arvesta keetmisajaks u 8 minutit. Siis jahuta külma vee all ja koori. Lisa karrihautisele ja hauta veel 5 minutit. 

Serveeri basmatiriisi ja mangotšatniga. 

Nipid ja soovitused:

  • Kookospiima asemel võid võtta ka 4 sl kookospiimapulbrit ja 400 ml vett.
  • Kartulid peaksid olema hästi suured (nn baking potato/jacket potato). Algretseptis oli 2 suurt kartulid, meie mõistes 3-4 suurt. 
  • Muidugi võid kasutada ka varem keedetud mune.

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR