1 kg kanakintsuliha
Marinaad:1 suur küüslauguküüs
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl jahvatatud kardemoni
0,5-1 tl Cayenne'i pipart
2 tl suitsupaprikat
2 tl soola
2 sl sidrunimahla
3 sl oliiviõli
Jogurtikaste:250 g Kreeka jogurtit
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
veidi sidrunimahla
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:6 lavašši või pitaleiba
viilutatud tomateid
Sega marinaadiained kausis omavahel. Lisa kanakintsutükid ja masseeri neid korralikult marinaadiga. Kata kauss kinni ning pane kuni 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
Sega jogurtikastme ained omavahel. Kata kinni ja pane külmkappi ootele (kastme võib valmis teha kuni 3 päeva varem).
Kuumuta grill/BBQ või paksupõhjaline praepann keskmisel kuumusel. Soovi korral lisa pannile veidi õli, aga marinaadis on juba õli olemas, nii et hädavajalik see pole. Aseta kanakintsud pannile/grillile ja küpseta 4-5 minutit ühelt ja 3-4 minutit teiselt poolt või kuni kana on kenasti läbi küpsenud.
Tõsta küpsetatud kanakintsud taldrikule, kata pealt fooliumiga ja lase 5 minutit puhata.
Lõika kanakintsud viiludeks, tõsta vaagnale. Tõsta lauale ka lavašid vm lameleivad, salat ja jogurtikaste.
Vrapi tegemiseks võta veidi lavašši, määri sellele jogurtikastet. Siis lehtsalatit ja tomatit ning kanašavarmat. Keera rulli ja serveeri.
Retsept siit.
Kanašavarma
Maitseküllane kanaroog. (Šavarma on eestikeelne soovituslik vaste sõnale 'shawarma')