Kanašavarma

Maitseküllane kanaroog. (Šavarma on eestikeelne soovituslik vaste sõnale 'shawarma')

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kanakintsuliha

Marinaad:

1 suur küüslauguküüs

1 sl jahvatatud koriandriseemneid

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 sl jahvatatud kardemoni

0,5-1 tl Cayenne'i pipart

2 tl suitsupaprikat

2 tl soola

musta pipart

2 sl sidrunimahla

3 sl oliiviõli

Jogurtikaste:

250 g Kreeka jogurtit

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

veidi sidrunimahla

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

6 lavašši või pitaleiba

Cos salatit või jääsalatit

viilutatud tomateid

Valmistamine

Sega marinaadiained kausis omavahel. Lisa kanakintsutükid ja masseeri neid korralikult marinaadiga. Kata kauss kinni ning pane kuni 24 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Sega jogurtikastme ained omavahel. Kata kinni ja pane külmkappi ootele (kastme võib valmis teha kuni 3 päeva varem).

Kuumuta grill/BBQ või paksupõhjaline praepann keskmisel kuumusel. Soovi korral lisa pannile veidi õli, aga marinaadis on juba õli olemas, nii et hädavajalik see pole. Aseta kanakintsud pannile/grillile ja küpseta 4-5 minutit ühelt ja 3-4 minutit teiselt poolt või kuni kana on kenasti läbi küpsenud. 

Tõsta küpsetatud kanakintsud taldrikule, kata pealt fooliumiga ja lase 5 minutit puhata. 

Serveerimiseks:

Lõika kanakintsud viiludeks, tõsta vaagnale. Tõsta lauale ka lavašid vm lameleivad, salat ja jogurtikaste. 

Vrapi tegemiseks võta veidi lavašši, määri sellele jogurtikastet. Siis lehtsalatit ja tomatit ning kanašavarmat. Keera rulli ja serveeri. 

Sobivad lisandid:

  • Mejadra (Lähis-Iida läätse-riisiroog)
  • Kikerherne-riisipilaff
  • Lähi-Ida kikerhernesalat

Nipid ja soovitused:

  • Rooga saab ka ahjus valmistada, kuigi BBQ/grill annavad parima tulemuse. Ahjus küpsetamiseks küpseta 20-25 minutit 220-kraadises ahjus. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR