8 viilu pikka saia või ciabatta saia
200 g poolitatud väikeseid ploomtomateid
1 suur rooma salat
25 g riivitud parmesani juustu
2 nahata kanafileed
Kaste:120 ml majoneesi
1 tl Worcesteri kastet
0,5 riivitud küüslauguküünt
0,5 sidruni mahl
Kuumuta ahi 170 ºC.
Lõika saiaviilud kuubikuteks, laota ahjupannile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 10 minutit.
Samal ajal laota poolitatud ploomtomatid teisele ahjuplaadile. Maitsesta soola-pipraga, nirista peale oliiviõli ja küpseta 15-20 minutit.
Maitsesta kanafileed soola-pipraga, grilli ahjus või pannil küpseks ja lõika viiludeks.
Rebi Rooma salat väikesteks tükkideks, pane kaussi. Lisa riivitud Parmesan ja röstitud saiakuubikud.
Kastme jaoks sega kõik ained omavahel, maitsesta soola-pipraga. Maitse - vajadusel lisa veel sidrunimahla.
Sega kaste vahetult enne serveerimist salatilehtede ja krutoonidega. Pane kaussi, tõsta peale röstitud ploomtomatid ja grillitud kanaviilud.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Caesari salat röstitud tomatitega
Veidi suvisem versioon Caesari salatist.