Uova in Purgatorio

Kuulus Itaalia tomatiroog pošeeritud munadega. Sobib ka hommikusöögiks, kuigi Itaalias pakutakse seda pigem teise käiguna (secondo piatto) lõuna- või õhtusöögi ajal.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1-2 küüslauguküünt

näpuotsaga tšillihelbeid või väike linnusilmatšilli

1 purgitäis konservitud tomateid või itaali maitsestamata tomatikastet

külmpressitud oliiviõli

4 muna

hakitud värsket maitserohelist - nt

peterselli või basiilikut või murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kata paksupõhjalise praepanni põhi oliiviõliga. Lisa kooritud ja viilutatud küüslauk ning tšillikaun või -helbed. Kuumuta, kuni küüslauk on kuldne. 

Lisa purustatud tomatid, surudes vajadusel tomatitükke väiksemaks. Maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni ja lase 10 minutit podiseda. 

Alanda kuumust, tee kastme sisse 4 süvendit ja löö igasse süvendisse üks toores muna. Kata pann kaanega ja kuumuta, kuni munavalged on hüübinud, aga munakollane veel pehme. 

Puista peale maitseroheline ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Napolis kutsutakse seda rooga "Ova ‘mpriatorio", inglise keeles on "eggs in purgatory"
  • Mõned Itaalia kokad lisavad küüslauguküüned tervelt ning õngitsevad need enne munade lisamist kastmest välja. 
  • Ideaalis kasuta konservitud Roma tomateid. 
  • Kui võimalik, siis kasuta siin Itaaliast kaasa toodud peperoncino tšillihelbeid. 
  • Maitsestamata või minimaalselt maitsestatud Itaalia-pärase tomatikastme asemel võib siin kasutada ka Arrabiata-kastet või siis näiteks puttanesco kastet. 

Buon Appetito!

LISA KOMMENTAAR