Kuulus Itaalia tomatiroog pošeeritud munadega. Sobib ka hommikusöögiks, kuigi Itaalias pakutakse seda pigem teise käiguna (secondo piatto) lõuna- või õhtusöögi ajal.
Kata paksupõhjalise praepanni põhi oliiviõliga. Lisa kooritud ja viilutatud küüslauk ning tšillikaun või -helbed. Kuumuta, kuni küüslauk on kuldne.
Lisa purustatud tomatid, surudes vajadusel tomatitükke väiksemaks. Maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni ja lase 10 minutit podiseda.
Alanda kuumust, tee kastme sisse 4 süvendit ja löö igasse süvendisse üks toores muna. Kata pann kaanega ja kuumuta, kuni munavalged on hüübinud, aga munakollane veel pehme.
Puista peale maitseroheline ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Napolis kutsutakse seda rooga "Ova ‘mpriatorio", inglise keeles on "eggs in purgatory"
Mõned Itaalia kokad lisavad küüslauguküüned tervelt ning õngitsevad need enne munade lisamist kastmest välja.
Ideaalis kasuta konservitud Roma tomateid.
Kui võimalik, siis kasuta siin Itaaliast kaasa toodud peperoncino tšillihelbeid.
Maitsestamata või minimaalselt maitsestatud Itaalia-pärase tomatikastme asemel võib siin kasutada ka Arrabiata-kastet või siis näiteks puttanesco kastet.
Uova in Purgatorio
Kuulus Itaalia tomatiroog pošeeritud munadega. Sobib ka hommikusöögiks, kuigi Itaalias pakutakse seda pigem teise käiguna (secondo piatto) lõuna- või õhtusöögi ajal.