200 g valget šokolaadi
125 g võid
200 g suhkrut (pane 150 g)
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 tl peenelt riivitud apelsinikoort
150 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
200 g musti sõstraid
Määri kandiline 24 cm x 24 cm vorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.
Sulata või ja suhkur väikeses potis, siis tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, siis lase segul jahtuda.
Tõsta tainas kaussi, sega ükshaaval juurde munad, seejärel vanillisuhkur, riivitud apelsinikoor, nisujahu ja küpsetuspulber.
Sega juurde värsked või külmutatud mustad sõstrad. Kalla tainas vormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus keskmisel siinil umbes 30-35 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis tõsta välja ja lõika väikesteks tükkideks.
Soovi korral puista koogile tuhksuhkrut.
Retsept mugandatud siit.
Valge šokolaadi brownie mustade sõstardega
Maitsev brownie-kook valge šokolaadi ja värskete või külmutatud mustade sõstardega.