Valge šokolaadi brownie mustade sõstardega

Maitsev brownie-kook valge šokolaadi ja värskete või külmutatud mustade sõstardega.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g valget šokolaadi

125 g võid

200 g suhkrut (pane 150 g)

3 muna

2 tl vanillisuhkrut

2 tl peenelt riivitud apelsinikoort

150 g nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

200 g musti sõstraid

tuhksuhkrut

Valmistamine

Määri kandiline 24 cm x 24 cm vorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.

Sulata või ja suhkur väikeses potis, siis tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud valge šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, siis lase segul jahtuda. 

Tõsta tainas kaussi, sega ükshaaval juurde munad, seejärel vanillisuhkur, riivitud apelsinikoor, nisujahu ja küpsetuspulber. 

Sega juurde värsked või külmutatud mustad sõstrad. Kalla tainas vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus keskmisel siinil umbes 30-35 minutit. Lase koogil vormis jahtuda, siis tõsta välja ja lõika väikesteks tükkideks. 

Soovi korral puista koogile tuhksuhkrut. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad külmutatud musti sõstraid, siis lisa need tainasse kindlasti külmutatud kujul. Sulanud marjad lagunevad kergesti ja muudavad koogi siiruviiruliseks. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.06.2020 16:52

Väga maitsev kook, lapsed sõid samuti isukalt!

Tiina
postitatud 23.08.2021 09:56

Panin suhkrut 100 g ja marju 400 g ja tuli väga hea! Kõik sööjad kiitsid.

Marje
postitatud 13.03.2024 13:54

Miks seest vedel jäi