Risotto al Pomodoro

Seda põnevat tomatirisotot serveeritakse hästi kuumalt ja koos toore munakollasega.

Kogus
põhiroog kahele, eelroog neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 ml risotoriisi

500 ml tomatikastet või purustatud tomateid

1 sibul

1 küüslauguküüs

soola

külmpressitud oliiviõli

2-4 munakollast

riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Haki küüslauk.

Kalla poti põhja veidi oliiviõli. Lisa sibul ja hauta mõned minutid, kuni sibul on peaaegu pehme. Siis lisa küüslauk ja hauta veel paar minutit, kuni sibul ja küüslauk on klaasjad.

Sega juurde riis, sega hoolega u minut aega, kuni riis on õliga kaetud. 

Lisa purustatud tomatid või passata. Sega läbi ja lase tasasel tulel podiseda. Kui riis hakkab kuivale jääma, siis lisa kuuma vett. 

Risotoriis saab valmis umbes 15 minutiga  - risoto peaks olema pigem vedelapoolne, riisiterad al dente

Timmi maitse soolaga parajaks. 

Serveeri risotot KUUMALT. Tõsta risoto taldrikusse, tee keskele süvend ja pane sinna munarebu. Soovi korral puista peale ka peenelt riivitud parmesani. 

Söömisel sega munarebu kuuma risoto hulka, mis tekitab kreemja kastme. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR