Pardifilee sõstrakastmega

Pipranee pardifilee sobib hästi magushapuka sõstrakastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 pardi rinnafileed

2 sl Sichuani pipart või sidrunipipart või musta pipart

3 sl portveini või madeirat

2 sl punase veini äädikat

3 sl Bonne Maman Blackcurrant Conserve mustasõstrakeedist või musti sõstraid

soola

Serveerimiseks:

200 g spargelkapsast e. brokolit (broccolini) või rohelist sparglit

Valmistamine

Tee pardifilee nahasse noaga kerged sisselõiked. Tambi pipraterad uhmris kergelt katki, siis suru need nahasse. Maitsesta pardifilee mõlemalt poolt soolaga.

Aseta pardifileed külmale pannile, nahk allpool. Kuumuta keskmiselt tugeval kuumusel u 6 minutit, kuni nahk on pruunistunud ja krõbe, siis pööra pardifileed ringi ja küpseta ka teiselt poolt 4-5 minutit. Tõsta pann tulelt.

Kalla pannilt liigne rasv. Lisa pannile portvein, veiniäädikas ja sõstramoos või katki surutud sõstrad. Kuumuta keemiseni ja lase umbes 2 minutit podiseda, kuni segu veidi pakseneb. Maitsesta.

Pardifileede praadimise ajal keeda spargelkapsas või rösti sparglivarred.

Serveerimiseks lõika pardifileed viiludeks ja aseta vaagnale või neljale taldrikule. Kõrvale paku sõstrakastet ja köögivilju. Suurema nälja korral sobib kõrvale ka kartulipuder.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.06.2020 12:54

Tõeliselt hea kodugurmee!