'Savo sardiinid'

"Savolainen sardiini" ehk kalakonserv erinevatest põhjamaistest kaladest.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg põhjamaiseid kalu - nt

ahvenaid ja/või

särge ja/või

rääbiseid ja/või

räimi

1 dl õli

3 sl äädikat (u 10-12%)

3 sl ketšupit

1 sl sinepit

4 tl soola

1 tl sidrunipipart

1 loorberileht

maitse järgi sibulat

maitse järgi tilli

Valmistamine

Puhasta kalad, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Laota tihedasti klaaspurkidesse. 

Sega leemeained omavahel, jaota purkidesse. 

Sulge purgid tihedasti ja pane KÜLMA ahju. Lülita ahi 125 C peale. Küpseta umbes 4 tundi. Siis keera ahi kinni ja lase kalakonservidel täielikult jahtuda (purkidesse tekib vaakum).

Kala on parim u 2 nädala pärast, aga seda võib ka kohe nautida. 

Nipid ja soovitused:

  • Tavalise Soome äädika asemel võib kasutada ka veiniäädikat. 
  • Purgid säilivad külmkapis üsna hästi, aga kontrolli, et kaaned kummi ei löö.
  • Peale avamist tarbi kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR