"Kekkosen kiiskikeitto" ehk sellist kiisasuppi armastas Soome president Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986, president 1956-1982).
20 värskelt püütud kiiska
1,5 l värsket vett
10 tera vürtspipart
suur loorberileht
2 sibula koored
100 g porgandit
100 g sibulat
100 g sellerit
300 g kartuleid
1 sl meresoola
hakitud tilli
sulatatud võid
rukkileiba
hakitud värsket tilli
Kasta kiisad kiiresti kuuma vette, siis fileeri hoolikalt.
Pane kiisaluud ja -pead (v.a. lõpused) potti, lisa vesi ja keeda umbes pool tundi. Siis kurna leem.
Lõika köögiviljad väikesteks kuubikudeks, hauta võis klaasjaks. Lisa kuum kiisaleem, keeda paarkümmend minutit tasasel tulel.
Siis lisa kiisafileed ja kuumuta keemiseni (fileed vajavad vaid paar minutit).
Serveeri hakitud tilli, sulavõi ja rukkileivaga.
Kekkoneni kiisasupp
"Kekkosen kiiskikeitto" ehk sellist kiisasuppi armastas Soome president Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986, president 1956-1982).