Kekkoneni kiisasupp

"Kekkosen kiiskikeitto" ehk sellist kiisasuppi armastas Soome president Urho Kaleva Kekkonen (1900-1986, president 1956-1982).

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

20 värskelt püütud kiiska

1,5 l värsket vett

10 tera vürtspipart

suur loorberileht

2 sibula koored

100 g porgandit

100 g sibulat

100 g sellerit

300 g kartuleid

1 sl meresoola

hakitud tilli

Serveerimiseks:

sulatatud võid

rukkileiba

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Kasta kiisad kiiresti kuuma vette, siis fileeri hoolikalt. 

Pane kiisaluud ja -pead (v.a. lõpused) potti, lisa vesi ja keeda umbes pool tundi. Siis kurna leem. 

Lõika köögiviljad väikesteks kuubikudeks, hauta võis klaasjaks. Lisa kuum kiisaleem, keeda paarkümmend minutit tasasel tulel. 

Siis lisa kiisafileed ja kuumuta keemiseni (fileed vajavad vaid paar minutit).

Serveeri hakitud tilli, sulavõi ja rukkileivaga. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR