Kiisasupp hapuoblikaga

Kiiska tuntakse teise nimega kui “ämmatapja”. Nimi tuleneb sellest, et kiisk on väga luine ja vajab ettevaatlikku lähenemist. Nüüdsel ajal oskavad kalurid kala väga peenelt fileerida ja vaieldamatult on kiisk üks parimaid supikalu.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l kalapuljongit

1 porgand

1 sibul

2 sellerivart

50 g võid

1 suurem kartul

250 g kiisafileesid

peotäis hapuoblikaid

värsket tilli

Valmistamine

Haki porgand, sibul ja varsseller. Kuumuta pannil või, hauta köögiviljad kergelt läbi.

Kuumuta kalapuljong, lisa hautatud köögiviljad, lase kõik keema, seejärel lisa kuubikuteks lõigatud kartulid. Kui köögiviljad on peaaegu pehmed, siis tõsta potti kiisafileed ja keeda paar minutit vaiksel tulel, et fileed katki ei keeks.

Võta pott tulelt, sega juurde hapuoblikad ja hakitud till.

Loe veel:

Allikas: VisitPärnu. Retsepti autor on Jana Ruubel/Kihnu Küek.

LISA KOMMENTAAR