Aedviljakotletid

Külmutatud köögiviljadest saab lihtsa vaevaga maitsvaid argirooge valmistada. Siin kasutasime Härmavili porgand, mais, hernes segu köögiviljakotlettide valmistamiseks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud aedviljasegu - nt porgand, mais, hernes

5 sl ehk 0,75 dl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

3 kergelt klopitud muna

5 sl e. 0,75 dl riivitud juustu

soola ja musta pipart

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Esmalt sulata köögiviljad. Selleks tõsta need eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi või paar tundi enne toidutegemist toatemperatuuril kausi sisse seisma. Kui väga kiireks läks, siis võid panna külmutatud köögiviljad sobiva kausiga ja toidukilega kaetult mikrolaineahju täisvõimsusel 2 minutiks. Siis tõsta köögiviljad köögipaberile või sõelale tahenema. 

Sega köögiviljad, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kergelt lahti klopitud munad suures kausis. Maitsesta kergelt soola-pipraga, sega juurde riivitud juust. 

Kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel paar lusikatäit õli.

Tõsta pannile umbes 0,5 dl suurused portsukesed. Prae umbes 3-4 minutit ühelt poolt, siis pööra ümber ja prae mõned minutid ka teiselt poolt, kuni kotletid on läbi küpsenud ja kuldsed. Tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule ootele. 

Prae ülejäänud kotletid sarnasel moel. Serveeri  mõne värske salatiga.  

Loe veel: 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR