400 g külmutatud aedviljasegu - nt porgand, mais, hernes
5 sl ehk 0,75 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 kergelt klopitud muna
5 sl e. 0,75 dl riivitud juustu
soola ja musta pipart
Praadimiseks:Esmalt sulata köögiviljad. Selleks tõsta need eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi või paar tundi enne toidutegemist toatemperatuuril kausi sisse seisma. Kui väga kiireks läks, siis võid panna külmutatud köögiviljad sobiva kausiga ja toidukilega kaetult mikrolaineahju täisvõimsusel 2 minutiks. Siis tõsta köögiviljad köögipaberile või sõelale tahenema.
Sega köögiviljad, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kergelt lahti klopitud munad suures kausis. Maitsesta kergelt soola-pipraga, sega juurde riivitud juust.
Kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel paar lusikatäit õli.
Tõsta pannile umbes 0,5 dl suurused portsukesed. Prae umbes 3-4 minutit ühelt poolt, siis pööra ümber ja prae mõned minutid ka teiselt poolt, kuni kotletid on läbi küpsenud ja kuldsed. Tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule ootele.
Prae ülejäänud kotletid sarnasel moel. Serveeri mõne värske salatiga.
Retsept mugandatud siit.
Aedviljakotletid
Külmutatud köögiviljadest saab lihtsa vaevaga maitsvaid argirooge valmistada. Siin kasutasime Härmavili porgand, mais, hernes segu köögiviljakotlettide valmistamiseks.