Nurmenukusiirup

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt peotäit nurmenukuõisi

1 kg suhkrut

1 l vett

2 mahedat sidrunit

Valmistamine

Korja vaid ilusaid nurmenukuõisi - varsi pole siin vaja!

Mõõda vesi ja suhkur potti, kuumuta keemiseni ja keeda rahulikult, kuni saad parajalt paksu siirupi. 

Võta pott tulelt, lisa nurmenukuõied ja pestud ja viilutatud sidrun. Tõsta segu u 4 päevaks pimedasse ja jahedasse sahvrisse maitsestuma. 

Kurna siirup steriliseeritud pudelitesse ja säilita külmkapis. 

Kasutamine:

  • Tee limonaadi, pikendades siirupit mulliveega!
  • Serveeri kuiva vahuveiniga.
  • Lisa punšidele. 
  • Serveeri koos (sidruni)sorbetiga. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 18.05.2020 22:10

Magus, aga mõnus! :)