5 tavalist või 3 banaanšalotti
2 sl rohelise pipra teri või hakitud kappareid
1 sidrun
400 ml kuiva valget veini
105 g võid
150 ml vett
soola ja musta pipart
6 kanakoiba või või tükeldatud terve kana
2 sl + 1 tl oliiviõli
20 musta küüslaugu küünt
90 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
2-3 sl hakitud siledalehist peterselli
3-4 sl hakitud murulauku
Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahi 180C) ja pane valmis 38cm x 28 cm ahjuvorm - ideaalis selline, millega saab roa pärast lauale tõsta.
Koori sibulad, haki peeneks. Suru pipraterad katki/haki kapparid peeneks. Lõika sidruni 5 paksuks viiluks. Pane sibul, pipraterad, sidruiviilud, valge vein ja tükkideks lõigatud või ahjuvormi, lisa vesi. Lisa umbes 0,5 tl soola ja päris julgelt musta pipart.
Sega suures kausis kanakoivad või tükeldatud kana koos 2 sl õliga. Lisa 0,75 tl soola ja julgelt musta pipart. Sega hooelga, siis laota ahjupannile.
Koori küüslauguküüned 1 tl õliga, laota ümber kanakoibade. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Lõika musta küüslaugu küüned pikuti pooleks, siis lisa vormi. Küpseta veel 35 minutit või kuni kanatükid on küpsed ja kuldpruunid ning krõbedad.
Võta kanatükid välja ja aseta teisele ahjuplaadile, vaagnale või suurele lõikelauale.
Vispelda kastet, sega juurde rõõsk koor ja hakitud maitseroheline. Tõsta kanatükid uuesti vormi ja serveeri.
Retsept siit.
No ütleme nii, sai väga maitsev! Odav lõbu see pole, musta küüslauku panin poole vähem, sest pakis (7€) rohkem ei olnud. Tegin rohelise pipraga, kapparitega jääb kindlasti natuke teine maitse aga roheline pipar on mul viimaseaja lemmik, niiet jään tema juurde. Ma arvan, et teen seda veel, kui suurem seltskond ka nautida saab. Hetkel siis söön endale mõned voldid juurde, väga maitsev!
Ottolenghi ahjukana
Kreemjas musta küüslaugu ja pipra kastmes ahjuroog. Kasuta kondiga kanakoibi (mitte poolkoibi!) või tükelda terve kana.