Ottolenghi ahjukana

Kreemjas musta küüslaugu ja pipra kastmes ahjuroog. Kasuta kondiga kanakoibi (mitte poolkoibi!) või tükelda terve kana.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 tavalist või 3 banaanšalotti

2 sl rohelise pipra teri või hakitud kappareid

1 sidrun

400 ml kuiva valget veini

105 g võid

150 ml vett

soola ja musta pipart

6 kanakoiba või või tükeldatud terve kana

2 sl + 1 tl oliiviõli

20 küüslauguküünt

20 musta küüslaugu küünt

90 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

2-3 sl hakitud siledalehist peterselli

3-4 sl hakitud murulauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahi 180C) ja pane valmis 38cm x 28 cm ahjuvorm - ideaalis selline, millega saab roa pärast lauale tõsta. 

Koori sibulad, haki peeneks. Suru pipraterad katki/haki kapparid peeneks. Lõika sidruni 5 paksuks viiluks. Pane sibul, pipraterad, sidruiviilud, valge vein ja tükkideks lõigatud või ahjuvormi, lisa vesi. Lisa umbes 0,5 tl soola ja päris julgelt musta pipart.

Sega suures kausis kanakoivad või tükeldatud kana koos 2 sl õliga. Lisa 0,75 tl soola ja julgelt musta pipart. Sega hooelga, siis laota ahjupannile. 

Koori küüslauguküüned 1 tl õliga, laota ümber kanakoibade. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. 

Lõika musta küüslaugu küüned pikuti pooleks, siis lisa vormi. Küpseta veel 35 minutit või kuni kanatükid on küpsed ja kuldpruunid ning krõbedad.

Võta kanatükid välja ja aseta teisele ahjuplaadile, vaagnale või suurele lõikelauale. 

Vispelda kastet, sega juurde rõõsk koor ja hakitud maitseroheline. Tõsta kanatükid uuesti vormi ja serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.05.2020 14:28

No ütleme nii, sai väga maitsev! Odav lõbu see pole, musta küüslauku panin poole vähem, sest pakis (7€) rohkem ei olnud. Tegin rohelise pipraga, kapparitega jääb kindlasti natuke teine maitse aga roheline pipar on mul viimaseaja lemmik, niiet jään tema juurde. Ma arvan, et teen seda veel, kui suurem seltskond ka nautida saab. Hetkel siis söön endale mõned voldid juurde, väga maitsev!