Pese ingverijuur ja kollajuured, lõika õhukesteks viiludeks ja pane kannmikserisse või Nutribulleti sisse. Lisa vesi, siis töötle ühtlaseks püreeks.
Kalla väikese poti sisse, soovi korral lisa paar pipratera või jahvata veskist 1-2 keerdu. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 20 minutit. Lase veidi jahtuda, siis kurna läbi peene sõela. Pigista kuivmass võimalikult kuivaks, siis võid selle ära visata.
Maitsesta saadud jook mee või agaavinektariga parajaks, lisa sidruni- või laimimahlaga veidi särtsu juurde.
Hoia jahedas, naudi umbes 1 dl jooki päevas.
Nipid ja soovitused:
Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks agaavinektarit ja mitte mett.
Kui Sul ei ole head kannmikserit, siis võid ka esmalt viilutatud ingveri ja kollajuure ära keeta ja siis püreestada.
Ma olen seda jooki pärast pere Bali-reisi ikka päris tihti teinud, mõnikord pipraga, mõnikord ilma. Tamarindi pole lisanud, kuigi Balis sain tamarindiga varianti - mulle lihtsalt meeldib tamarindivaba jamu värv palju rohkem :)
JAMU toonik
Nami-Nami perenaine Pille sai seda kuulsat Bali kurkumitoonikut-kurkumieliksiiri Jimbaranis Bali saarel 2016. aasta märtsis.