Nigel Slateri suvine retsept. Nigel soovitab seda pearoaks kahele või lisandiks neljale - meie arust sobib see aga ideaalselt hoopis suvise eine esimeseks roaks.
Koori nuikapsad, lõika hästi õhukesteks viiludeks.
Kuumuta õli suurel praepannil, lisa nuikapsaviilud ühekordse kihina ja prae madalal tulel pehmeks ja kergelt kuldseks. Ära pruunista!
Tõsta nuikapsaviilud soojendatud taldrikutele või vaagnale.
Aseta tomatid pannile, lisa veidi soola ja kuumuta 5-7 minutit, kuni tomatid pehmenevad. Vajuta tomatid lusikaselja või pudrunuiaga katki, et need moodustaksid koos oliiviõliga pannil mõnusa kastme.
Samal ajal nopi basiilikult lehed ja pane kannmikserisse. Lisa oliiviõli ja püreesta ühtlaseks basiilikukastmeks. Vajadusel maitsesta soolaga.
Kui “tomatikaste” on valmis, siis tõsta kõik nuikapsaviiludele. Nirista peale basiilikuõli ja serveeri.
Nuikapsas ja tomat basiilikuõliga
Nigel Slateri suvine retsept. Nigel soovitab seda pearoaks kahele või lisandiks neljale - meie arust sobib see aga ideaalselt hoopis suvise eine esimeseks roaks.