Nuikapsas ja tomat basiilikuõliga

Nigel Slateri suvine retsept. Nigel soovitab seda pearoaks kahele või lisandiks neljale - meie arust sobib see aga ideaalselt hoopis suvise eine esimeseks roaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 nuikapsast

2 sl oliiviõli

150 g küpseid kirss- või ploomtomateid

soola

Basiilikuõli:

5 sl oliiviõli

punt basiilikut

soola

Valmistamine

Koori nuikapsad, lõika hästi õhukesteks viiludeks.

Kuumuta õli suurel praepannil, lisa nuikapsaviilud ühekordse kihina ja prae madalal tulel pehmeks ja kergelt kuldseks. Ära pruunista!

Tõsta nuikapsaviilud soojendatud taldrikutele või vaagnale.

Aseta tomatid pannile, lisa veidi soola ja kuumuta 5-7 minutit, kuni tomatid pehmenevad. Vajuta tomatid lusikaselja või pudrunuiaga katki, et need moodustaksid koos oliiviõliga pannil mõnusa kastme.

Samal ajal nopi basiilikult lehed ja pane kannmikserisse. Lisa oliiviõli ja püreesta ühtlaseks basiilikukastmeks. Vajadusel maitsesta soolaga.

Kui “tomatikaste” on valmis, siis tõsta kõik nuikapsaviiludele. Nirista peale basiilikuõli ja serveeri.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.07.2020 17:29

See oli imemaitsev! Teen kindlasti veel!

Merx
postitatud 25.08.2020 09:05

See näeb nii ahvatlev välja! :O