Indoneesiast pärit Satay kaste (bumbu kacang) sobib nii vokiroogadesse, riigiroogadele kui ka nt suupistete dippimiseks.
0,5 sl maapähkliõli
1 purustatud küüslauguküüs
1 väike hakitud sibul
1 väike punane hakitud tšillikaun
1 tl kuivatatud tšillihelbeid
1 sl pruuni suhkrut või palmisuhkrut
1 tl kecap manis
2 sl tükikestega maapähklivõid
400 g purk kookospiima
Kuumuta õli vokkpannil, lisa hakitud küüslauk, sibul ja tšilli ja prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on pehme.
Lisa suhkur ja kuumuta, kuni suhkur on karamelliseerunud. Lisa ketjap manis sojakaste ja maapähklivõi ja sega hoolega.
Lisa vähehaaval kookospiima, kuni saad sobiva konsistentsiga kastme.
Serveeri kas kohe või hoia serveerimiseni külmikus. Kannatab hästi kuumutamist.
Retsept on Nigella.com lehe foorumist.
Satay kaste
Indoneesiast pärit Satay kaste (bumbu kacang) sobib nii vokiroogadesse, riigiroogadele kui ka nt suupistete dippimiseks.