Satay kaste

Indoneesiast pärit Satay kaste (bumbu kacang) sobib nii vokiroogadesse, riigiroogadele kui ka nt suupistete dippimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

0,5 sl maapähkliõli

1 purustatud küüslauguküüs

1 väike hakitud sibul

1 väike punane hakitud tšillikaun

1 tl kuivatatud tšillihelbeid

1 sl pruuni suhkrut või palmisuhkrut

1 tl kecap manis

2 sl tükikestega maapähklivõid

400 g purk kookospiima

Valmistamine

Kuumuta õli vokkpannil, lisa hakitud küüslauk, sibul ja tšilli ja prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on pehme. 

Lisa suhkur ja kuumuta, kuni suhkur on karamelliseerunud. Lisa ketjap manis sojakaste ja maapähklivõi ja sega hoolega. 

Lisa vähehaaval kookospiima, kuni saad sobiva konsistentsiga kastme. 

Serveeri kas kohe või hoia serveerimiseni külmikus. Kannatab hästi kuumutamist. 

Retsept on Nigella.com lehe foorumist. 

LISA KOMMENTAAR