Marcella Hazani kuulus ahjukana kahe sidruniga

Minimalistlik ahjukana kuulsa Itaalia päritolu toidukirjutaja Marcella Hazani retseptivaramust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kaaluv terve kana

2 sidrunit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. Vali ahjupann või -pott, kuhu kana mugavasti ära mahub ja kus liiga palju üleliigset ruumi ei jää.

Eemalda kana taguosast liigne rasv. Maitsesta kana seest soola-pipraga, siis patsuta kana pealt köögipaberiga kuivemaks - siis ei hakka kananahk nii kergesti ahjupanni külge kinni. 

Pese sidrunid hoolega, kuivata ja siis rulli laual edasi-tagasi, et need pehmeneks. Tee hambaorgiga või kahvliga sidrunitesse mõned torked, siis pista mõlemad sidrunid kana kõhuõõnsusesse. Kinnita avaus puidust kokteilitikuga. 

Seo kanakoivad kergelt kokku - siis ei vaju need küpsedes liiga laiali ega rebesta nahka. Maitsesta kana väljawst soola-pipraga. 

Pane kana ahjupannile, rind allpool. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, siis pööra kana "selili".

Küpseta veel 30 minutit. Siis tõsta kuumus 200 C ja küpseta veel 15 minutit. Kana peaks olema kuldne ja kergelt krõbe, sidrunitest eraldunud veidi aromaatset mahla. 

Kontrolli kana küpsust tikuga - selleks torka sinna kintsu ja kanarinnaku kokkupuutepunkti ja vaata, et eralduv lihamahl oleks selge ja mitte enam roosakas. 

Tõsta terve kana vaagnale ja seejärel lõika lauas tükkideks. Sidrunileem nirista kanatükkidele. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 30.03.2021 17:43

Väga lihtne ja maitsev.