2 kg lambakints
2 tl Kreeka kuivatatud punet
1 sl hakitud värsket rosmariini või 1 tl kuivatatud ürti
1 sl värskeid tüümianilehekesi või 1 tl kuivatatud ürti
1 suurema sidruni mahl ja riivitud koor
3 sl oliiviõli
1 kg kartuleid
soola ja musta pipart
Koori küüslauguküüned, tambi koos 1 tl soolaga pastaks. Lisa maitseroheline, sidrunikoor, sool ja pipar ning sega juurde 2 sl oliiviõli, nii et saad maitsepasta.
Tee lambakintsu sisse terava noaga hulgaliselt sisselõiked. Hõõru maitsepasta kintsule, surudes seda ka noaga tehtud aukudesse. Tõsta lambakints ahjupotti, pigista peale sidrunimahl. Kata pott kinni ja tõsta järgmise päevani maitsestuma.
Järgmisel päeval tõsta liha tund aega enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema. Kuumuta ahi 160C (pöördõhuga 140C).
Soovi korral koori kartulid, lõika need pooleks või neljaks. Aseta need ahjuvormi põhja, sh liha alla. Maitsesta kartulid soola-pipraga. Pista loorberilehed ka potti.
Küpseta 4,5 tundi või kuni liha on hästi pehme.
Tõsta ahju kuumus 220C (pöördõhuga ahu 200C). Eemalda ahjupotilt kaas, kasta lammast praeleemega. Pane uuesti 20 minutiks ahju, et liha veidi pruunistuks.
Nüüd võta liha ahjupotist välja ja hoia fooliumi all soojas. Kartulid pane veel 30 minutiks ahju, et need krõbedamaks muutuksid. Maitsesta soolaga.
Serveeri koos kreeka salati ja tzatziki või mündi-jogurtikastmega.
Retsept mugandatud siit.
Aus kreeka toit :) Ma sel korral kartuleid eraldi pärast ei küpsetanud, aga järgmisel korral lasen need veidi krõbedamaks.
Kleftiko
See tuntud Kreeka roog vajab aeglast küpsetamist madalal temperatuuril. Kasuta (noor)lambakintsu.