300 g basmatiriisi
1 sl päevalilleõli või muud taimeõli
2 viilutatud sibulat
2 hakitud küüslauguküünt
450 g tükeldatud tomateid
3 sl tikka karripastat
400 g kookospiima
4 x 150 g mintaifileed või muu valge kala fileed
väike punt koriandrit
soola ja musta pipart
Lõika kalafilee 4 cm tükkideks.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, keeda riis vastavalt pakendi juhistele.
Samal ajal kuumuta suurel praepannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sibulad ja prae tasasel tulel 5-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul pehmeneb ja kergelt värvi muudab.
Lisa küüslauk ja tomatid, prae 2 minutit.
Lisa karripasta, prae veel 2 minutit.
Lisa kookospiim ja kuumuta keemiseni. Lisa kalatükid ja kuumuta tasasel tulel 5-8 minutit, kuni kala on küps.
Timmi maitse soola-pipraga parajaks, lisa hakitud koriander.
Serveeri riisiga.
Retsept siit.
Kerala kalahautis
Kookospiimaga kalakarri India lõunaosast. Kasuta mintaid (ingl. k. pollock) või muud valge lihaga kala.