150 g kuivatatud spagette
1 sl oliiviõli
200 g hakitud läbikasvanud peekonit
2 jämedalt riivitud rullkõrvitsat
1 dl külmutatud rohelisi herneid
2 purustatud küüslauguküünt
5 muna
1,2 dl peenelt riivitud parmesani juustu
4 sl peenelt hakitud siledalehist peterselli
4 sl peenelt hakitud basiilikut
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 200 C (pöördõhuga ahi 180C). Määri 20 cm x 30 cm ahjuvorm õiga, vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga.
Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, loputa külma vee all ja nõruta uuesti. Pane kaussi.
Samal ajal kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Prae peekonikuubikuid 3-4 minutit, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Lisa riivitud suvikõrvits, herned ja küüslauk. Prae minut aega, siis lisa kõik spagettidele.
Klopi munad, parmesan, ricotta, petersell ja basiilik suures mõõtekannus, maitsesta soola-pipraga ja lisa spagettidele. Sega hoolega läbi.
Siis kalla kõik ettevalmistatud ahjuvormi, suru ühtlaseks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 25-30 minutit, kuni vormiroog on kuldse ja munasegu hüübinud.
Lase 10 minutit seista. Puista peale veel hakitud peterselli. Serveeri soojalt või külmalt koos rohelise salatiga.
Retsept siit.
Carbonara spagetivorm
Suvikõrvitsahooajal on see vägagi soodne vormiroog!