Carbonara spagetivorm

Suvikõrvitsahooajal on see vägagi soodne vormiroog!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g kuivatatud spagette

1 sl oliiviõli

200 g hakitud läbikasvanud peekonit

2 jämedalt riivitud rullkõrvitsat

1 dl külmutatud rohelisi herneid

2 purustatud küüslauguküünt

5 muna

1,2 dl peenelt riivitud parmesani juustu

250 ricotta vadakukohupiima

4 sl peenelt hakitud siledalehist peterselli

4 sl peenelt hakitud basiilikut

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

salatilehti

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C (pöördõhuga ahi 180C). Määri 20 cm x 30 cm ahjuvorm õiga, vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. 

Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta, loputa külma vee all ja nõruta uuesti. Pane kaussi.

Samal ajal kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Prae peekonikuubikuid 3-4 minutit, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Lisa riivitud suvikõrvits, herned ja küüslauk. Prae minut aega, siis lisa kõik spagettidele. 

Klopi munad, parmesan, ricotta, petersell ja basiilik suures mõõtekannus, maitsesta soola-pipraga ja lisa spagettidele. Sega hoolega läbi.

Siis kalla kõik ettevalmistatud ahjuvormi, suru ühtlaseks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 25-30 minutit, kuni vormiroog on kuldse ja munasegu hüübinud. 

Lase 10 minutit seista. Puista peale veel hakitud peterselli. Serveeri soojalt või külmalt koos rohelise salatiga. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR