Valge kimchi

Selline kimchi on levinud Lõuna-Korea põhjapoolsetes provintsides.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem hiina kapsas

250 g jämedat mere- või kivisoola

3 l vett

Täidis:

500 g kaaluv jaapani redis (daikon)

2 värsket puravikku või muud seent

1 pirnõun e. nashi

1 talisibul või roheline sibul

3-4 sõrmepikkust punast tšillit

4 küüslauguküünt

1 tl riivitud värsket ingverit

100 g suhkrut

250 ml vett

Valmistamine

Eemalda kapsalt välimised inetud lehed. Lõika kapsas pikuti pooleks, siis hõõru lõikepinnale soola, seda ka kihtide vahele hõõrudes. 

Sega vesi ja ülejäänud sool potis, kuni sool on lahustunud. Pane kapsapoolikud 3-6 tunniks soolvette ligunema. Siis nõruta ja loputa kergelt jooksva vee all, aga täitsa "puhtaks" ei pea loputama. 

Täidise jaoks:

  • koori rõigas, lõika pikkadeks tikkudeks
  • lõika seenekübarad õhukesteks viiludeks
  • koori liivpirn ja lõika ribadeks
  • haki talisibul/roheline sibul
  • eemalda tšillidelt seemned, lõika tšillid ratasteks
  • haki küüslauguküüned
  • haki ingver

Sega kõik ained omavahel, siis jaota segu kapsalehekihtide vahele. Seda on kõige lihtsam teha sõrmede abil. 

Pane täidetud kapsapoolikud kinnisesse karpi ja hoia toasoojas 3-4 tundi. Siis pane ööpäevaks külmkappi/jahedasse.

Serveeri. 

Loe veel:

Retsept on Yu-kyoung Moon'i ja Jonathan Hopfner'i raamatust "Korean Favorites". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR