Jamie Oliveri retsept. Kasuta nt kodumaist Tarplan Peakoka majoneesi või tilliga majoneesi.
2 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid
50 g nisujahu
soola ja musta pipart
650 g pisikalu - nt
kilu või väiksemaid tinte
2 sl head majoneesi (nt Tarplan peakoka majonees)
hakitud värsket tilli
1 sidrun
Peenesta apteegitilliseemned uhmris, sega jahuga ja maitsesta soola-pipraga. Kasta puhastatud kalad jahusegusse.
Kuumuta õli fritüüris või potis 200ºC. Siis prae kalu jaokaupa umbes 3 minutit või kuni kalad on küpsed ja kuldsed.
Tõsta kalad kurnlusikaga õlist välja ja pane köögipaberile tahnema.
Pane jahusse kastetud kalad ahjuplaadile, nirista peale veidi õli ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus kuldseks.
Haki till, sega majoneesiga, maitsesta. Lõika sidrun sektoriteks.
Serveeri kala koos tillimajoneesi ning sidrunisektoritega.
Retsept siit, aga täiendatud ja tuunitud Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa poolt.
Tegin kiludest, mulle meeldis. Fenkoli maitset on õrnalt tunda ja ahjus tehtult on sama hea kui õlis (katsetasin). Nii et soovitan soojalt!
Praetud pisikalad tillimajoneesiga
Jamie Oliveri retsept. Kasuta nt kodumaist Tarplan Peakoka majoneesi või tilliga majoneesi.