Praetud pisikalad tillimajoneesiga

Jamie Oliveri retsept.
Kasuta nt kodumaist Tarplan Peakoka majoneesi või tilliga majoneesi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

50 g nisujahu

soola ja musta pipart

650 g pisikalu - nt

kilu või väiksemaid tinte

2 sl head majoneesi (nt Tarplan peakoka majonees)

hakitud värsket tilli

1 sidrun

Valmistamine

Peenesta apteegitilliseemned uhmris, sega jahuga ja maitsesta soola-pipraga. Kasta puhastatud kalad jahusegusse.

Valmistamisviis 1: küpseta õlis

Kuumuta õli fritüüris või potis 200ºC. Siis prae kalu jaokaupa umbes 3 minutit või kuni kalad on küpsed ja kuldsed.

Tõsta kalad kurnlusikaga õlist välja ja pane köögipaberile tahnema. 

Valmistamisviis 2: küpseta ahjus

Pane jahusse kastetud kalad ahjuplaadile, nirista peale veidi õli ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus kuldseks.

Serveerimine:

Haki till, sega majoneesiga, maitsesta. Lõika sidrun sektoriteks.

Serveeri kala koos tillimajoneesi ning sidrunisektoritega. 

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta munavaba majoneesi!
  • Pisikalu rookima ei pea, süüakse kogu täiega. 

Retsept siit, aga täiendatud ja tuunitud Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa poolt.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 13.02.2021 17:04

Tegin kiludest, mulle meeldis. Fenkoli maitset on õrnalt tunda ja ahjus tehtult on sama hea kui õlis (katsetasin). Nii et soovitan soojalt!