Tore roog suvisele aiapeole või siis köögis triibulisel grillpannil küpsetamiseks.
4 väiksemat paksoid (nn Shanghai paksoi)
4 sl oliiviõli
4 sl seesamiõli
3 sl sojakastet
2 sl Indoneesia magusat kecap manis sojakastet või 1-2 sl pruuni suhkrut
1 sl seesamiseemneid
Kuumuta grillpann. Lõika paksoid pikuti pooleks ja tõsta grillpannile. Grilli 4-5 minutit lõikepinna poolt ja 1-2 minutit teiselt poolt.
Rösti seesamiseemned praepannil kuldseks, tõsta taldrikule ja lase jahtuda.
Lisa kaussi oliiviõli, sojakaste, seesamiõli ja suhkur või ketjap manis ja vispelda kõik omavahel ühtlaseks.
Pintselda grillitud paksoid marinaadiga, puista peale seesamiseemned ja serveeri.
Retsept siit. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Üllatavalt maitsev sai. Seda saab ilmselt ka panniga teha, kui parasjagu grillihooaeg pole.
Grillitud paksoi
Tore roog suvisele aiapeole või siis köögis triibulisel grillpannil küpsetamiseks.