1 sibul
2 sl oliiviõli
1 tl kuivatatud punet
300 g külmutatud spinatit
180 g fetajuustu
2 suurt muna
500 g lehttainast
Sulata lehttainas. Haki sibul peeneks, peenesta küüslauk. Sulata spinat, pigista kuivemaks.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja hauta pehmeks. Lisa pune ja küüslauk, prae veel minut aega. Lisa spinat ja prae 3 minutit, kuni spinat enam liiga märg ei ole. Tõsta segu suurde kaussi, lase jahtuda.
Siis sega juurde munad ja murendatud fetajuust ning sega hoolega.
(Lõika lehttainas kaheks piklikuks ribaks).
Rulli lehttainas lahti, määri spinatisegu tainaplaadile, jättes serva 1 cm ulatuses puhtaks. Keera tihedasti rulli laiemast küljest. Lõika kokku 24 juppi.
Aseta pirukad ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 18-22 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid.
Serveeri soojalt.
Retsept siit.
Spanakopita-rullid
Feta-spinatitäidisega lehttainarullid.