Spanakopita-rullid

Feta-spinatitäidisega lehttainarullid.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

2 sl oliiviõli

1 tl kuivatatud punet

1 küüslauguküüs

300 g külmutatud spinatit (nt Härmavili hakitud spinati portsjonid)

180 g fetajuustu

2 suurt muna

500 g lehttainast (nt Härmavili kodune pärmi-lehttaigen rullis)

Valmistamine

Sulata lehttainas. Haki sibul peeneks, peenesta küüslauk. Sulata spinat, pigista kuivemaks.

Kuumuta pannil õli, lisa sibul ja hauta pehmeks. Lisa pune ja küüslauk, prae veel minut aega. Lisa spinat ja prae 3 minutit, kuni spinat enam liiga märg ei ole. Tõsta segu suurde kaussi, lase jahtuda. 

Siis sega juurde munad ja murendatud fetajuust ning sega hoolega. 

(Lõika lehttainas kaheks piklikuks ribaks).

Rulli lehttainas lahti, määri spinatisegu tainaplaadile, jättes serva 1 cm ulatuses puhtaks. Keera tihedasti rulli laiemast küljest. Lõika kokku 24 juppi. 

Aseta pirukad ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 18-22 minutit, kuni pirukad on kuldpruunid. 

Serveeri soojalt. 

Kasutatud tooted:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.04.2020 12:12

No kui Sulle see tavapärane Kreeka spinati-fetapirukas ehk spanakopita meeldib, siis meeldivad need rullikesed ka :)

Kaire
postitatud 14.04.2020 18:59

Tere. Kas võiks karulauku selles kasutada?