1 terve teravatipuline valge kapsas
1 küps tomat
5-10 kuivatatud tšillikauna
1-2 sl tavalist õli või küüslauguõli
Kaste:2 sl Shaoxingi riisiveini
1 sl hiina musta riisiäädikat (Chinkiang, Shanxi)
1 sl heledat sojakastet
0,25 tl tumedat sojakastet
0,5 sl suhkrut
0,5 tl soola
Viiluta küüslauguküüned õhukeselt, haki kapsas suurteks tükkideks, lõika tomat kaheksaks sektoriks. Sega kastme koostisosad kausis omavahel.
Kuumuta vokkpannil 1 sl õli kõrgel kuumusel suitsemiseni. Pane kuivatatud tšillid ja küüslauk pannile, voki 30 sekundit.
Lisa kapsas ja tomat, voki veel minut aega. Pann peab olema kuum!
Kalla kaste pannile, kuumuta keemiseni, voki veel 2-3 minutit. kuni kapsas on krõmpspehme ja kaste umbes 1/3 võrra kokku keenud.
Retsept Jeremy Pangi raamatust "Lihtne Hiina köögi kursus", pildi tegi Nami-Nami toimetaja llse Metsamaa.
Hiina praetud kapsas
Magus, hapu, vürtsikas ja krõmpsuv kapsas Sichuani piirkonnast Hiinas.