2 x 135 g "Sardiinid õlis" või analoogset kalakonservi
2 laimi riivitud koor + 0,5 laimi mahl + sektoreid serveerimiseks
130 g värsket lehtsalatit - nt
beebispinatit või ürt-allikkerssi või rukolat e. põld-võõrkapsast
150 g viilutatud rediseid
2 viilutatud küpset avokaadot
soola ja musta pipart
Nõruta sardiinid, aga õli hoia alles. Vispelda 3 sl sardiinikonservi õli koos riivitud laimikoore ja pressitud mahlaga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ootele.
Sega salatilehed ja viilutatud redis, lisa 1/2 salatikastmest. Jaota segu nelja taldriku vahel, tõsta peale avokaadoviilud ja sardiinid.
Nirista peale ülejäänud salatikaste, kõrvale laimisektor, et vastavat soovile laimimahla juurde lpigistada.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Sardiinisalat
Siin salatis kohtuvad erinevad salatilehed (rukola, ürt-allikkerss ja beebispinat), avokaado ja konserv "Sardiinid õlis".