Sardiinisalat

Siin salatis kohtuvad erinevad salatilehed (rukola, ürt-allikkerss ja beebispinat), avokaado ja konserv "Sardiinid õlis".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 x 135 g "Sardiinid õlis" või analoogset kalakonservi

2 laimi riivitud koor + 0,5 laimi mahl + sektoreid serveerimiseks

130 g värsket lehtsalatit - nt

beebispinatit või ürt-allikkerssi või rukolat e. põld-võõrkapsast

150 g viilutatud rediseid

2 viilutatud küpset avokaadot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Nõruta sardiinid, aga õli hoia alles. Vispelda 3 sl sardiinikonservi õli koos riivitud laimikoore ja pressitud mahlaga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta ootele. 

Sega salatilehed ja viilutatud redis, lisa 1/2 salatikastmest. Jaota segu nelja taldriku vahel, tõsta peale avokaadoviilud ja sardiinid. 

Nirista peale ülejäänud salatikaste, kõrvale laimisektor, et vastavat soovile laimimahla juurde lpigistada.

Nipid ja soovitused:

  • Kui saad värskeid sardiine, võid ka neid kasutada. Puhasta ja roog sardiinid, grilli mõned minutid ja tõsta salatile. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR