250 g häid makarone
200 g fetajuustu
1 dl oliiviõli
0,5 punast tšillit
2 küüslauguküünt soovi korral
1-2 karbitäit ploom- või kirsstomateid
soola ja musta pipart
värsket basiilik
Kalla ahjuvormi põhjale veidi oliiviõli. Tõsta fetajuust terve blokina vormi. Lõika tšilli viiludeks, puista fetale. (Kui kasutad küüslauku, siis lõika viiludeks ja lisa ka need). Nirista peale julgelt oliiviõli.
Pese ja nõruta kirsstomatid, aseta vormi fetajuustu ümber ja keera neid oliiviõlis. Maitsesta julgelt musta pipraga, tomatitele riputa ka veidi soola.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.
Siis tõsta ahju kuumust ja lülita sisse grillrežiim. Küpseta veel u 10 minutit.
Keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente. Nõruta.
Kui kasutasid kirsstomatikobaraid, siis eemalda varred ja rootsud. Suru küpsetatud feta veidi katki. Sega kogu tomati-juustusegu nõrutatud makaronide hullka. Puista peale värsket basiilikut.
Serveeri.
Retsept siit.
Huvitav retsept. Selle koguse jaoks piisab karbist (250g) kirsstomatitest täiesti.
Väga mõnus ja lihtne! Panin õli pea poole vähem. Küüslauk andis maitsele palju juurde, soovitan kasutada. Järgmine kord eemaldaks kirsskobartomatid varre küljest enne küpsetamist, sest kuuma tomatiga oli seda üsna tülikas teha. Muidu läheb kindlasti kordamisele!
Meringue, kirsstomatite osas nõus, AGA varrega on nii palju ilusamad :D
Me just eile tegime, laps nõudis tiktoki pastat. Täitsa hea oli jah ????
Väga maitsev, efektse välimusega ja mis kõige parem - lihtne valmistada.
Ahjufetapasta Liemessä-blogist
2019. a. alguses Soome toidublogides laineid löönud retsept.