125 g hirssi
400 g purk konservitud kikerherneid
2-3 tl punast Tai karripastat
4 sl hakitud värsket koriandrit
4 sl hakitud talisibulat või rohelist sibulat
1-2 sl täisteranisujahu paneerimiseks
rapsiõli praadimiseks
Paprikakaste:1 punane paprika
1 sl vahtrasiirupit
1 sl riisiäädikat või õunaäädikat
näpuotsaga tšillihelbeid
soola ja musta pipart
Sinepidipp:3 sl pruuni riisi siirupit või vahtrasiirupit
2 tl Dijoni sinepit
näpuotsaga tšillihelbeid
Pese hirss hoolega, siis pane koos 300 ml veega potti ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis kata pott kaanega ja hauta 15-20 minutit, kuni vesi on imendunud, hirss kohev ja õhuline.
Samal ajal valmista paprikakaste. Lõika paprika pooleks, eemalda seemned ja siis haki paprika kuubikuteks. Pane paprikakuubikud potti koos vahtrasiirupi (1 sl), äädika ja tšillihelvestega. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega, alanda kuumust ja lase tasakesti podiseda 10-15 minutit, kuni paprika on vga pehme. Tõsta pott tulelt ja jäta ootele.
Sega kausis keedetud hirss ja nõrutatud kikerherned. Siis sega juurde Tai karripasta, hakitud koriander ja roheline sibul. Maitsesta ja vormi sellest 8 lapikut kotletti. Kasta need jahusse.
Kuumuta praepannil umbes 0,5 cm rapsiõli. Lisa kotletid ja prae mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks.
Valmista sel ajal ka sinepidipp. Vispelda väikeses kausis siirup, sinep ja tšillihelbed omavahel.
Serveeri praetud hirsi-kikerhernekotlette koos paprikakastme ja sinepidipiga.
Retsept siit.
Hirsi-kikerhernekotletid
Tuntud briti toidukirjutaja Rose Ellioti retsept. Kuldsed ja krõbedad kergelt vürtsikad hirsikotletid sobivad hästi taimseks õhtusöögiks.