Kurgid Poola moodi

Magusapoolne kurgihoidis Poolast. Hoidistamiseks sobivad kõige paremini krobelised kurgid.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg avamaakurke

0,5 kg sibulat

30 g värsket tšillit

12 loorberilehte

2 sl tšillipipart

75 ml veiniäädikat

1 l vett

250 g suhkrut

4 sl soola

Valmistamine

Pese kurgid, koori sibulad ja lõika mõlemad viiludeks. Eemalda tšillilt varreots ja seemned, lõika tšilli ribadeks. 

Jaota kurgid, sibul, tšilli, loorberilehed ja maitseained purkidesse. 

Kuumuta potis vesi, äädikas, sool ja suhkur keemiseni. Vala kuum marinaad hoidistele, pane purkidele kaaned peale. Pastöriseeri 75 C juures 30 minutit.

Retsept on pärit retseptivihikust "Hoidised". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR