6 g värsket pärmi
4 dl külma vett
1,75 tl soola
1 sl mett
2 sl kookosrasva
1,5 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid (tambi uhmris peeneks)
500 g speltanisujahu (nt lihtjahu)
0,5 tl linaseemneid
Lahusta pärm kausis vees. Sega juurde sool, mesi, kookosrasv, uhmris peenestatud apteegitilliseemned ja seejärel speltajahu. Sega ühtlaseks, siis lisa linaseemned. Tainas tuleb lihtsalt kokku segada, sõtkuda pole vaja!
Pane kauss koos tainaga üle öö külmkappi.
Järgmisel päeval kummuta tainas kergelt jahusele lauale. Jaota tainas 10 võrdse suurusega tükiks ja vormi käte vahel ümmargusteks kukliteks. Lase jälle üle öö külmkapis kerkida või 1 tund toatemperatuuril.
Küpseta 225-kraadises ahjus 20-25 minutit (kui järelkergitasid külmkapis, siis lase enne toatemperatuurini soojeneda). Küpsetamise ajal aseta ahjuplaadile kausike 1 dl veega, et ahjus oleks sobivalt niiske - ja siis saad mõnusalt krõbeda koorikuga kuklid.
Lase veidi jahtuda, siis serveeri meelepärase lisandiga.
Retsept siit.
Speltakuklid
Spelta lihtjahust valmistatud veidi "karused" pärmitainakuklid.