Daikonifriikad

Daikon ehk jaapani redis ehk taliredis on meie poelettidel nüüd juba üsna tavaline. Siin põnevad ahjus küpsetatud friikad!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

650 g kaaluv jaapani redis (daikon)

3,5 sl viinamarjaseemneõli

1,5 tl sambal-oelek kastet või meelepärast tšillipastat

1 tl (Tamari) sojakastet

0,5 tl värskelt riivitud ingverijuurt

0,5 tl suhkrut

0,5 tl soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 240°C.

Koori daikon köögiviljakoorijaga, siis lõika paraja suurusega kangideks (u 7,5 cm pikkusteks ja 6 mm laiusteks). 

Sega ahjuplaadil õli, tšillipasta, sojakaste, ingver, suhkur ja sool. Lisa daikonikangid ja sega, et need oleksid ühtlaselt vürtsidega kaetud. 

Laota köögiviljakangid ahjuplaadile ühtlase kihina.

Küpseta umbes 30 minutit, poole küpsetamise peal korra õrnalt pöörates, kuni need on ümberringi kuldpruunid. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 05.03.2020 10:12

Väga mõnusad. Vürtsikad aga ikka on tunda ka redise enda maitset. Mul olid natuke vähem ahjus ja olid täpselt parajad, mitte väga pehmed.