Daikon ehk jaapani redis ehk taliredis on meie poelettidel nüüd juba üsna tavaline. Siin põnevad ahjus küpsetatud friikad!
650 g kaaluv jaapani redis (daikon)
3,5 sl viinamarjaseemneõli
1,5 tl sambal-oelek kastet või meelepärast tšillipastat
1 tl (Tamari) sojakastet
0,5 tl värskelt riivitud ingverijuurt
0,5 tl suhkrut
0,5 tl soola
Kuumuta ahi 240°C.
Koori daikon köögiviljakoorijaga, siis lõika paraja suurusega kangideks (u 7,5 cm pikkusteks ja 6 mm laiusteks).
Sega ahjuplaadil õli, tšillipasta, sojakaste, ingver, suhkur ja sool. Lisa daikonikangid ja sega, et need oleksid ühtlaselt vürtsidega kaetud.
Laota köögiviljakangid ahjuplaadile ühtlase kihina.
Küpseta umbes 30 minutit, poole küpsetamise peal korra õrnalt pöörates, kuni need on ümberringi kuldpruunid. Serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga mõnusad. Vürtsikad aga ikka on tunda ka redise enda maitset. Mul olid natuke vähem ahjus ja olid täpselt parajad, mitte väga pehmed.
Daikonifriikad
Daikon ehk jaapani redis ehk taliredis on meie poelettidel nüüd juba üsna tavaline. Siin põnevad ahjus küpsetatud friikad!