450 g veiseliha (top sirloin steak)
350 ml purk Tecate õlut
Oad:3 sl searasva soovi korral
425 g purk konservitud pinto ube
Lisaks:4 pehmet nisutortiljat (läbimõõduga 23-25 cm)
2,5 dl riivitud Monterey Jack juustu
2,5 dl peenelt hakitud pico de gallo salsat
60 ml ehk 4 sl salsa verde kastet
1,2 dl hapukoort
1 küps avokaado
Lõika steik ristipidi pooleks. Pane mõlemad tükid zip-lock kotti, pigista liigne õhk välja ja sulge kott. Tambi lihahaamri või pudrunuiaga lihalõik umbes 6 mm paksuseks. Kontrolli, et kott on endiselt terve, siis kalla õlu kotti, sulge ja lase lihal 10-15 minutit maitsestuda.
Võta steik marinaadist välja, patsuta köögipaberiga kuivemaks. Maitsesta liha mõlemalt poolt soolaga.
Kuumuta oad. Pane väikesesse potti searasv ja pinto-oad. Kata kinni ja kuumuta tasasel tulel 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni oad on soojad. Tõsta tulelt, maitsesta soolaga ja hoia kaetult soojas.
Küpseta steik: kuumuta 5 sl rasva või 3 sl õli suurel pannil tugeval tulel. Pane pooled steigid pannile ja pruunista 1-2 minutit ühelt ja 1-2 minutit teiselt poolt. Võta tulelt ja lase 5-10 minutt puhata, siis haki ampsusuurusteks tükkideks. (Prae sarnaselt ka ülejäänud steigid).
Pane burritod kokku:
Võta 1 tortilja korraga ning puista selle keskele ribana 4 sl riivitud juustu, jättes servadest 2,5 tühjaks, et täidis välja ei voolaks.
Tõsta peale 0,8 dl oasegu ja 1,25 dl hakitud steiki. Siis 4 sl pico de gallo't, 1 sl salsa verde't ja 2 sl hapukoort.
Määri lusika abil ühele küljele veerand purustatud avokaadost.
Nüüd keera burrito kokku. Selleks voldi vasak ja parem külg täidisele, siis keera enda poolt tortilja üle täidise ja jätka rullimist, kuni burrito on kenasti kompaktne.
Soovi korral prae krõbedaks - kuumuta suurel pannil 2 sl rasvas või õli tugeval tulel. Prae burritot 2-3 minutit ühelt poolt ja 2-3 minutit teiselt poolt.
Siis keera burrito tihedasti fooliumisse. Serveeri soojalt.
Retsept siit.
Mission burrito
San Franciso parimad burritod leiab latiinonaabruskonnast Mission District. Seal on häid burritokohti palju, aga parimaks peetakse "La Taqueria" restorani omi. Restorani avas 1973. aastal Mehhikost pärit Miguel Jara, kes igatses oma kodumaa roogi. Mission burritod on väga suured (u 20 cm pikkused), täis liha, ube, salsa verdet, pico de gallo't, juustu, avokaadot ja hapukoort. Mõned restoranid lisavad sinna ka riisi, aga hr Jara arvates juhib see tähelepanu põhikomponentidelt kõrvale. Garneeringuid pole vaja, küll aga tuleb Mission burrito mässida korralikult fooliumisse, sellest piisab.