1 sibul
1 suurem porgand
jahvatatud vürtsköömneid
3 sl õli
400 g purk konservitud kikerherneid
peotäis värsket peterselli
peotäis värsket koriandrit
1 sl nisujahu + veel veidi veeretamiseks
Koori sibul, haki peeneks. Pese porgand, riivi peene riiviga.
Kuumuta praepannil 1 sl õli, lisa riivitud porgand, hakitud sibul ja maitse järgi vürtsköömneid. Kuumuta paar minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Pane segu suurde kaussi, lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, peenelt hakitud petersell ja koriander ning lusikatäis jahu. Tambi pudrunuiaga või kahvliga katki. (Kui segu kokku ei hakka, siis lisa 1-2 sl vett).
Tee käed jahuseks ja vormi segust u 12 golfipallikest, siis suru need lapikuks.
Kuumuta keskmisel kuumusel praepannil 2 sl õli, siis prae kotletikesed mõlemalt poolt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks. Selleks kulub kokku umbes 10 minutit.
Retsept siit.
Porgandi-kikerhernekotletid