Porgandi-kikerhernekotletid

Kogus
u 12 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

1 suurem porgand

jahvatatud vürtsköömneid

3 sl õli

400 g purk konservitud kikerherneid

peotäis värsket peterselli

peotäis värsket koriandrit

1 sl nisujahu + veel veidi veeretamiseks

Valmistamine

Koori sibul, haki peeneks. Pese porgand, riivi peene riiviga. 

Kuumuta praepannil 1 sl õli, lisa riivitud porgand, hakitud sibul ja maitse järgi vürtsköömneid. Kuumuta paar minutit, kuni köögiviljad on pehmed. 

Pane segu suurde kaussi, lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, peenelt hakitud petersell ja koriander ning lusikatäis jahu. Tambi pudrunuiaga või kahvliga katki. (Kui segu kokku ei hakka, siis lisa 1-2 sl vett). 

Tee käed jahuseks ja vormi segust u 12 golfipallikest, siis suru need lapikuks. 

Kuumuta keskmisel kuumusel praepannil 2 sl õli, siis prae kotletikesed mõlemalt poolt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks. Selleks kulub kokku umbes 10 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis ei ole soola-pipart ette nähtud, aga ilmselt võiks ikka lisada.
  • Väikeste kotletikeste asemel võib teha ka 4 suuremat burgeripihvi. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR