250-300 g veiseliha
1-2 sibulat
25 g rasva või suitsupekki
0,5 sl paprikapulbrit
1-2 rohelist paprikat
maitse järgi soola
500 g kartulit
vett või puljongit
klaas kuiva valget või punast veini
Sulata searasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk poti põhjas. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprikapulber. Lisa umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, ribadeks lõigatud rohelised paprikad. Maitsesta soolaga ja hauta tasasel tulel, kuni liha on poolpehme.
Siis lisa kuubikuteks lõigatud kartulid, vala juurde vesi või puljong ja võimaluse korral klaas kuiva veini. Vedelikku peab olema umbes 1-1,5 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud.
Keeda tasasel tulel valmis ja anna supikausiga lauale.
Retsept on Peeter Kardi raamatust "Ungari köök" 1994. Pildi tegi Ilse Metsamaa.
Küll see on üks maitsev toit! Rohelised paprikad asendasin punastega, sest kohalikus keldripoes polnud rohelisi.
Hetkel on esimene faas läbi, st liha poolpehme - see, mis juba praegu potis viib keele lihtsalt alla. Ei koonerdanud sibula ja küüslauguga ja haudumiseks lisasin juba algul klaasikese punast veini.
Väga hea supp. Veini paraku polnud lisada. Täiteks läks üks 0,3kg kapsast, mis üle oli
Mega hea
Väga maitsev supp sai.
Minu septembrikuine supp. Mul oli paprika punane, rohelist polnud enam aias :)
Guljašš-supp
Gulyásleves. Guljašši süüakse Ungaris supilusikaga.