Guljašš-supp

Gulyásleves. Guljašši süüakse Ungaris supilusikaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250-300 g veiseliha

1-2 sibulat

25 g rasva või suitsupekki

1 küüslauguküüs

0,5 sl paprikapulbrit

1-2 rohelist paprikat

maitse järgi soola

500 g kartulit

vett või puljongit

klaas kuiva valget või punast veini

Valmistamine

Sulata searasv või väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsupekk poti põhjas. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja paprikapulber. Lisa umbes 30 g raskusteks kuubikuteks lõigatud veiseliha, ribadeks lõigatud rohelised paprikad. Maitsesta soolaga ja hauta tasasel tulel, kuni liha on poolpehme.

Siis lisa kuubikuteks lõigatud kartulid, vala juurde vesi või puljong ja võimaluse korral klaas kuiva veini. Vedelikku peab olema umbes 1-1,5 liitrit ja ained peavad olema parajalt kaetud.

Keeda tasasel tulel valmis ja anna supikausiga lauale.

Loe veel:

Retsept on Peeter Kardi raamatust "Ungari köök" 1994. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Triin
postitatud 15.04.2010 17:04

Küll see on üks maitsev toit! Rohelised paprikad asendasin punastega, sest kohalikus keldripoes polnud rohelisi.

Pille
postitatud 23.09.2024 11:57

Triinu pilt ka:

Sulev
postitatud 07.01.2018 17:10

Hetkel on esimene faas läbi, st liha poolpehme - see, mis juba praegu potis viib keele lihtsalt alla. Ei koonerdanud sibula ja küüslauguga ja haudumiseks lisasin juba algul klaasikese punast veini.

Mihkel
postitatud 08.01.2018 14:22

Väga hea supp. Veini paraku polnud lisada. Täiteks läks üks 0,3kg kapsast, mis üle oli

Marion ja lennart
postitatud 29.01.2018 19:00

Mega hea

Ilse
postitatud 11.11.2024 09:37

Väga maitsev supp sai.

Pille
postitatud 11.11.2024 09:39

Minu septembrikuine supp. Mul oli paprika punane, rohelist polnud enam aias :)