Hägisepallikesed

Šoti koka Derek Johnstone'i retsept.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

360 g kvaliteetset (vegetaarset) hägist (šoti rupskiroog)

100 g nisujahu

3 muna

200 g peene jahvatusega kaeratangu (pinhead oatmeal)

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Dipikaste:

5 sl majoneesi

2 tl Arrani sinepit

30 ml Glenkinchie viskit

Valmistamine

Sega esmalt dipikastme ained omavahel ning pane külmkappi maitsestuma. 

Veereta hägisest 25 väikest pallikest (a 15 g). 

Maitsesta jahu soola-pipraga, pane sügavale taldrikule. Vispelda teisel taldrikul munad omavahel. Pane kaeratang kolmandale taldrikule. 

Kasta iga hägisepallike esmalt jahusse, siis munasse ja seejärel veereta kaeratangus. 

Kuumuta õli fritüüris või sügaval praepannil 170 C.

Friti hägisepallikesi mõnekaupa kuumas õlis u 4 minutit, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Siis tõsta köögipaberile tahenema. Jahvata praetud pallikestele veidi soola-pipart, siis serveeri sinepi-viskimajoneesiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta vegetaarset hägist. 
  • Algretseptis soovitatakse Glenkinchie ühelinnaseviskit, aga sobivad ka muud mitteturbase maitsebuketiga Šoti ühelinnaseviskid. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR