Toorvegan maasikakook

Toorvegan maasikakoogil on krõbe-pudisev pähklipõhi, kreemjas täidis ja hapukasmagus maasikakiht.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

250 ml makadaamia pähkleid

125 ml Kreeka pähkleid

125 ml datleid

60 ml e. 4 sl kookoshelbeid

näpuotsaga roosat Himaalaja soola

Täidis:

7,5 dl india pähkleid (leota 2-4 tundi)

180 ml sidrunimahla

1,8-2,5 dl kookosenektarit

1,8 dl kookosõli

1 vanillikauna seemned

Kate:

5 dl külmutatud maasikaid

125 ml datleid

Kaunistuseks:

2,5 dl viilutatud maasikaid + 2,5 dl terveid maasikaid

Valmistamine

Leota röstimata india pähkleid 2-4 tundi külmas vees, siis nõruta hoolega. 

Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm kergelt kookosrasvaga, kata põhi ja vooderda küljed küpsetuspaberiga. 

Pane põhja jaoks pähklid, kookoshelbed ja sool köögikombaini ning töötle ühtlaseks peeneks puruks. Siis lisa kividest puhastatud datlid ja töötle ühtlaseks massiks. Suru segu koogivormi põhjale. Tõsta sügavkülma. 

Täidise jaoks pane kõik komponendid kannmikserisse ja töötle ühtlaseks massiks. Kalla pähkli-datlipõhjale ja siis tõsta uuesti sügavkülma. Jäta sügavkülma seniks, kuni täidis on piisavalt tahenenud. 

Maasikakihi jaoks pane külmutatud maasikad ja kividest puhastatud datlid kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. Kalla see "toorjuustukihile" ja pane kook seejärel vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani sügavkülma. 

Serveerimiseks tõsta kook 10-15 minutit varem toatemperatuurile pehmenema. Eemalda ettevaatlikult koogivormi rõngas ja libista kook serveerimisalusele. Eemalda küpsetuspaberiribad.

Kaunista pealt esmalt maasikaviiludega, siis tõsta peale terved ilusad maasikad. 

Nipid ja soovitused:

  • Kookosõli ja kookosnektarit saab mahepoodidest. Kookosenektari asemel võib kasutada ka agaavinektarit või vahtrasiirupit.
  • Vanillikauna asemel võib võtta 2 tl kvaliteetset vanilliekstrakti. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR