250 ml makadaamia pähkleid
125 ml Kreeka pähkleid
125 ml datleid
60 ml e. 4 sl kookoshelbeid
näpuotsaga roosat Himaalaja soola
Täidis:7,5 dl india pähkleid (leota 2-4 tundi)
180 ml sidrunimahla
1,8-2,5 dl kookosenektarit
1,8 dl kookosõli
1 vanillikauna seemned
Kate:5 dl külmutatud maasikaid
125 ml datleid
Kaunistuseks:2,5 dl viilutatud maasikaid + 2,5 dl terveid maasikaid
Leota röstimata india pähkleid 2-4 tundi külmas vees, siis nõruta hoolega.
Määri 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm kergelt kookosrasvaga, kata põhi ja vooderda küljed küpsetuspaberiga.
Pane põhja jaoks pähklid, kookoshelbed ja sool köögikombaini ning töötle ühtlaseks peeneks puruks. Siis lisa kividest puhastatud datlid ja töötle ühtlaseks massiks. Suru segu koogivormi põhjale. Tõsta sügavkülma.
Täidise jaoks pane kõik komponendid kannmikserisse ja töötle ühtlaseks massiks. Kalla pähkli-datlipõhjale ja siis tõsta uuesti sügavkülma. Jäta sügavkülma seniks, kuni täidis on piisavalt tahenenud.
Maasikakihi jaoks pane külmutatud maasikad ja kividest puhastatud datlid kannmikserisse ja töötle ühtlaseks. Kalla see "toorjuustukihile" ja pane kook seejärel vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani sügavkülma.
Serveerimiseks tõsta kook 10-15 minutit varem toatemperatuurile pehmenema. Eemalda ettevaatlikult koogivormi rõngas ja libista kook serveerimisalusele. Eemalda küpsetuspaberiribad.
Kaunista pealt esmalt maasikaviiludega, siis tõsta peale terved ilusad maasikad.
Retsept on mugandatud siit.
Toorvegan maasikakook
Toorvegan maasikakoogil on krõbe-pudisev pähklipõhi, kreemjas täidis ja hapukasmagus maasikakiht.