4 suurt porgandit
400 g purk konservitud kikerherneid
1-2 küüslauguküünt
2 sl hakitud värsket peterselli
paar oksakest värsket tüümiani
poole sidruni mahl
3 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Peale:granaatõuna seemneid
värsket tüümiani
Puhasta porgandid, lõika pikkupidi neljaks ja aseta ahjuvormi. Lisa küüslauguküüned ja tüümianioksad, vala peale 1 sl oliiviõli, maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga ning aseta 200*C ahju. Rösti umbes 30 minutit, kuniks porgandid on pehmed ja jumekad. Tõsta ahjust välja, lase jahtuda.
Pane jahtunud porgandid ja kooritud röstitud küüslauguküüned köögikombaini. Kurna kikerherned ja loputa jooksva külma vee all. Lisa nõrutatud kirkerherned porganditele. Puista juurde petersell, lisa sidrunimahl ning ülejäänud oliivõli. Töötle köögikombainis, kuni saad ühtlase massi.
Aseta hummus laiemasse kaussi, nirista peale oliivõli, puista peale granaatõunaseemned ning tüümianilehed ja serveeri.
Mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Hästi mõnus!
Mulle väga meeldis! Kindlasti teen jõululauale ka!
Tõesti mõnus, selline mahe-magus maitse, ainult et talvised porgandid küpsesid ligi 50 minutit ja see mass ei tahtnud hästi kombainis ringi käia, liiga paks oli, lisasin vett ja veel sidrunimahla, lõpuks pärast tükki aega sain massi enam-vähem ühtlaseks.
See on väga maitsev, olen juba mitu korda teinud.
Röstporgandi-hummus
Mõnus veganlik köögiviljaroog pühadeperioodil nautimiseks.