1 sl oliiviõli
110 g jupp chorizo-vorsti
1 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
300 g pikateralist riisi
1 l kuuma kanapuljongit või kalapuljongit
200 g külmutatud rohelisi herneid
400 g külmutatud mereannisegu
soola ja musta pipart
Tõsta mereannisegu eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmkappi sulama.
Haki sibul või lõika puhastatud porru õhukesteks viiludeks. Haki chorizo.
Kuumuta õli sügaval praepannil. Lisa porru või sibul ja prae tasasel tulel umbes 5 minutit, ära pruunista!
Lisa chorizo ja prae segades, kuni punane õli eraldub. Sega juurde kollajuur ja riis. Sega läbi, siis lisa puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta umbes 15 minutit. Sega aeg-ajalt.
Lisa herned, keeda 5 minutit. Sega juurde mereannisegu ja kuumuta segades veel 2-3 minutit. Maitsesta.
Serveeri kohe, juurde paku sidrunisektoreid.
Retsept on mugandatud BBC Good Food'ist (Easiest ever paella, mai 2007)
Kõige lihtsam 'paella'
Hispaanlaste paella'st inspireeritud riisiroog. Päris paellaks ei saa seda kutsuda, sest sisaldab chorizot ja sibulat ning hispaanlased ei kasuta paella valmistamiseks pikateralist riisi.