Koori ja haki sibul. Hauta veini ja tüümianiokstega, kuni pool veinist on kokku keenud ehk redutseerunud. Sega juurde oliiviõli.
Koori juurseller, lõika peale ruudumuster. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Siis kalla peale sibula-õlisegu ja küpseta veel 45 minutit. Kasta küpsetamise ajal sibula-õliseguga paar korda.
Juurseller on valmis siis, kui terava noaga torgates nuga lupsti läbi läheb!
Glasuuri jaoks sega hakitud petersell ja riivsai. Pintselda küpsetatud juurseller sinepiga, siis puista peale peterselli-riivsaiasegu.
Tõsta ahju kuumus 225°C. ja küpseta glasuuritud juursellerit kuumas ahjus umbes 10 minutit, kuni sinepikate on kenasti kuldne.
Juurselleripraad sinepiglasuuriga (vegan)
Põnev veganroog jõululauale.