Juurselleripraad sinepiglasuuriga (vegetaarne)

Tervelt küpsetatud juurseller on kaetud rootsi jõulusingile omase sinepi-riivsaiakattega. Siinse retsepti jaoks otsi poest u 1,5 kg kaaluv terve juurseller.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kaaluv juurseller

1 sl oliiviõli

0,5 tl soola

Sinepiglasuur:

2 sl Dijoni sinepit

1 sl siirupit

1 muna

1 dl peenelt hakitud siledalehist peterselli

1 dl riivsaia

Valmistamine

Kuumuta ahi 175°C.

Koori juurseller, siis lõika juurselleri alumine ots siledaks ja aseta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises umbes 2 tundi, kuni juurseller on läbinisti küps (kontrolli küpsust terava noaga). 

Tõsta ahju temperatuur 225°C.

Sega sinep, siirup, muna ja petersell ühtlaseks. Määri segu juursellerile, puista peale riivsai. Küpseta 225-kraadises kuumas ahjus veel 10 minutit, kuni juurseller on pealt kenasti kuldne. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR