Tervelt küpsetatud juurseller on kaetud rootsi jõulusingile omase sinepi-riivsaiakattega. Siinse retsepti jaoks otsi poest u 1,5 kg kaaluv terve juurseller.
Koori juurseller, siis lõika juurselleri alumine ots siledaks ja aseta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises umbes 2 tundi, kuni juurseller on läbinisti küps (kontrolli küpsust terava noaga).
Tõsta ahju temperatuur 225°C.
Sega sinep, siirup, muna ja petersell ühtlaseks. Määri segu juursellerile, puista peale riivsai. Küpseta 225-kraadises kuumas ahjus veel 10 minutit, kuni juurseller on pealt kenasti kuldne.
Juurselleripraad sinepiglasuuriga (vegetaarne)
Tervelt küpsetatud juurseller on kaetud rootsi jõulusingile omase sinepi-riivsaiakattega. Siinse retsepti jaoks otsi poest u 1,5 kg kaaluv terve juurseller.