Lillkapsas paprikaga

Efektne vegetaarne pearoog - tervelt küpsetatud lillkapsas suitsupaprikaga timmitud maitsevõi ja maitsva saiapurukattega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve lillkapsas

100 g päevavanust saia või sepikut

20 g võid

peotäis siledalehist peterselli

0,5 sidrunit

soola ja musta pipart

Maitsevõi:

1 sl mahedat suitsupaprikat

1 sl oliiviõli

70 g toasooja pehmet võid

2 küüslauguküünt

Valmistamine

Peenesta tahke sai köögikombainis, tõsta kõrvale.  Sega maitsevõi ained omavahel väikeses kausis. 

Kuumuta ahi 220°C (pöördõhuga 200°C). 

Lõika lillkapsalt jalg alt ära, et see kenasti püsti püsiks. Pane aurutusrestile kerge vulinaga keeva vee kohale ja auruta 6-8 minutit või kuni lillkapsas noaga torgates küps tundub (alternatiiv: keeda soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, siis nõruta hästi hoolega).

Aseta lillkapsas ahjuvormi, määri peale maitsevõi ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lillkapsas on kenasti kuldne. Poole küpsetamise ajal kasta lillkapsast küpsetusleemega. 

Samal ajal sulata ülejäänud või (20 g) väikesel pannil. Lisa saia- või sepikupuru ja prae, kuni saiapuru on kergelt kuldne. Maitsesta soola-pipraga.  Lase jahtuda, siis sega juurde hakitud petersell.

Kui lillkapsas on valmis, siis pigista peale sidrunimahl ja puista peale riivsaiasegu. Serveerimiseks lõika tükkideks. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR