1 terve lillkapsas
100 g päevavanust saia või sepikut
20 g võid
peotäis siledalehist peterselli
0,5 sidrunit
soola ja musta pipart
Maitsevõi:1 sl mahedat suitsupaprikat
1 sl oliiviõli
70 g toasooja pehmet võid
Peenesta tahke sai köögikombainis, tõsta kõrvale. Sega maitsevõi ained omavahel väikeses kausis.
Kuumuta ahi 220°C (pöördõhuga 200°C).
Lõika lillkapsalt jalg alt ära, et see kenasti püsti püsiks. Pane aurutusrestile kerge vulinaga keeva vee kohale ja auruta 6-8 minutit või kuni lillkapsas noaga torgates küps tundub (alternatiiv: keeda soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, siis nõruta hästi hoolega).
Aseta lillkapsas ahjuvormi, määri peale maitsevõi ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lillkapsas on kenasti kuldne. Poole küpsetamise ajal kasta lillkapsast küpsetusleemega.
Samal ajal sulata ülejäänud või (20 g) väikesel pannil. Lisa saia- või sepikupuru ja prae, kuni saiapuru on kergelt kuldne. Maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda, siis sega juurde hakitud petersell.
Kui lillkapsas on valmis, siis pigista peale sidrunimahl ja puista peale riivsaiasegu. Serveerimiseks lõika tükkideks.
Retsept mugandatud siit.
Lillkapsas paprikaga
Efektne vegetaarne pearoog - tervelt küpsetatud lillkapsas suitsupaprikaga timmitud maitsevõi ja maitsva saiapurukattega.